NEŠTO MU ZAMJERAJU

Nakon punih 40 godina okupila se ekipa filma 'E.T.' predvođena Spielbergom, no glavne zvijezde nisu se pojavile

22.04.2022 u 17:23

Bionic
Reading

Povodom 40 godina, koliko je prošlo od premijere filma uz kojeg su odrasle generacije, na TCM festivalu održano je prikazivanje filma o omiljenom vanzemaljcu. Među prvima je na crveni tepih stigao Steven Spielberg, ali i Dee Wallace, K.X. Martel, te Matthew De Merritt koji se nalazio u E.T.-jevom kostimu, no ne i Drew Barrymore i Henry Thomas

Ovogodišnje izdanje The Turner Classic Movies festivala, skraćeno znanog kao TCM, otpočelo je najbolje moguće - ponovnim prikazivanjem hit filma Stevena Spielberga iz 1982. godine. Riječ je naravno o 'E.T'-ju koji je ovime obilježio 40. godišnjicu od premijernog prikazivanja, a na crvenom tepihu pojavili su se tek rijetki glumci iz filma.

Među prvima je na premijerno prikazivanje stigao 75-godišnji redatelj Steven Spielberg, koji je tamo dočekao i nekoliko glumaca s kojima je surađivao na 'E.T.'-ju. Bila je tu Dee Wallace, koja je glumila Mary Taylor, kao i K.C. Martel, koji je utjelovio Grega. Robert MacNaughton, poznat kao Michael Taylor iz filma, družio se s Matthewom De Merrittom, koji se te 1982. skrivao u kostimu samog vanzemaljca.

  • +4
40 godina od premijere 'E.T.' Izvor: Profimedia / Autor: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naime, De Merritt je rođen bez obje noge i u trenutku kada su ga angažirali imao je 11 godina. On se izmjenjivao u kostimu s 'Little Pat' Bilon i Tamarom De Treaux, koji su bili patuljastog rasta.

Ono što je mnogima zapelo za oko je da se nisu pojavile glavne zvijezde filma - Drew Barrymore i Henry Thomas.

E.T. (1982) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube