ANTONIJA MANDIĆ

'Nakon Clooneyja i Angeline nemam tremu od domaćih celebova'

10.02.2011 u 09:00

Bionic
Reading

U ponedjeljak, na Dan zaljubljenih, u 22 sata RTL kreće s novim show programom. Riječ je o talk showu Antonije Mandić 'Studio 45'. U trajanju od 45 minuta, Antonija namjerava sa svojim gostima prokomentirati aktualne dnevne teme te ponuditi gledateljima barem 45 razloga da se taj dio večeri, četiri dana u tjednu, zadrže uz program RTL-a. O talk showu, izazovima koji su pred njom te o njezinim uzorima, popričali samo s Antonijom Mandić

Imate li tremu s obzirom da je ovo ipak vaše prvo studijsko pojavljivanje pred kamerama uživo, i to u ulozi glavne zvijezde?

Moje prvo pojavljivanje pred kamerama uživo bilo je 2005, iz Windora, u specijalnoj emisiji s vjenčanja princa Charlesa i Camille Parker Bowles. U posljednjih sedam godina otkako sam na RTL-u javljala sam se uživo jedno stotinjak puta, radila projekte koji su išli uživo, od 'Big Brothera' do Svjetskog rukometnog prvenstva. Što se tiče glavne zvijezde, ne opterećujem se time. Želim da se moji gosti u studiju osjećaju ugodno i kao glavne zvijezde, ali i da zanemare kamere i činjenicu da nas netko gleda.

Koliko mislite da će vam pomoći iskustvo iz dosadašnjih novinarskih poslova, jer ste vrlo često intervjuirali poznate osobe iz javnog života i sa svjetske showbizz scene?

Pa sigurno da hoće, i to jako, jer mi se čini da sam se ufurala u te razgovorne forme. Uostalom, trema izostaje jer nakon Clooneyja, Denzela i Angeline čisto sumnjam da će me netko od domaćih natjerati da se izbezumim.

Probe su već krenule, kako se osjećate u ulozi domaćice i glavne zvijezde showa?

Ma kakva glavna zvijezda, što vam je? Uloga domaćice mi prirasta srcu svakim danom sve više.

Smatrate li ovaj posao zahtjevnijim od trčanja za zvijezdama širom svijeta na press-konferencijama i modnim revijama?

Iskreno, za sada ne, ali pitajte me kad sve krene. Teren je jako naporan, pogotovo ako dolazite iz male zemlje kao što je Hrvatska i borite se za intervju ili mjesto na crvenom tepihu uz TV ekipe iz Amerike, Njemačke, Francuske… Bilo je svega, ali ne bih mijenjala nijedno iskustvo.


Kakva će vrsta gostiju prevladavati u vašem talk showu?

Bit će svega - od političara preko estradnjaka do sportaša. Takve će biti i teme i od gostiju će se zahtijevati da komentiraju sve što se toga dana dogodilo - od politike do Dinama ili Porina.

Ritam je dosta naporan s obzirom da radite četiri dana u tjednu. Imamo li mi dovoljno slavnih i poznatih da ispunite četiri dana u tjednu atraktivnim gostima, i tako više mjeseci?

Nemamo - zato i neće biti samo slavni.

Hoćete li im postavljati i škakljiva pitanja vezana uz njihov privatni život ili ćete se orijentirati na njihovu karijeru i poslovne uspjehe?

Koncept emisije je taj da gosti komentiraju dnevne aktualnosti, priče dana, osim u varijanti ekskluzivnog intervjua s jednom osobom, kada se emisija pretvara u specijal o toj osobi. Što se pitanja tiče, vodim se za onom da ja mogu sve pitati, a na drugoj strani je da odgovori ili ne odgovori.

Hoće li i političari imati pristup u 'Studio 45'?

Da.

Tko su prvi gosti koje ćemo gledati u ponedjeljak, 14. veljače, na Valentinovo?

Reći ću vam na Valentinovo točno u 22 sata.

Oprah svoju publiku u studiju vrlo često iznenadi poklonima. Hoćete li i vi svoju publiku nagrađivati nekim iznenađenjima?

Ja nemam publiku u studiju. Nadalje, Oprah Winfrey ima dnevni talk show, a 'Studio 45' ide u 22 sata. Svaka usporedba ta dva koncepta je u najmanju ruku smiješna i ne znam zašto nas ljudi stalno povezuju, kolege novinari pogotovo, s obzirom da je ja nikada nisam spomenula. Kao da ne znaju ni za jedan drugi inozemni talk show osim njezina…

Osim Oprah, tko su vaši uzori u ovoj televizijskoj formi?

Skidam joj kapu, ali Oprah nije ni među prvih pet mojih TV uzora. Moji favoriti su Jon Stewart, Conan O'Brien, Jay Leno, Stephen Colbert i Tina Fey, odnosno ekipa 'Saturday night livea'. Jednog dana, kad narastem, nadam se da ću dobiti priliku raditi nešto slično. 'Studio 45' je, nadam se, dobar početak.