NAGLI ODLAZAK

Najteži dani za zvijezdu '50 nijansi sive': Od koronavirusa preminuo otac Jamieja Dornana

15.03.2021 u 22:31

Bionic
Reading

Nakon što mu se, zbog koronavirusa, zakompliciralo zdravstveno stanje, cijenjeni ginekolog i otac glumca Jamieja Dornana, Jim Dornan, preminuo je u 73. godini života

Tužnu vijest sa svijetom na svom Twitter profilu podijelila neprofitna organizacija koja se bavi borbom protiv leukemije i limfoma, Leukaemia & Lymphoma NI. Upravo tamo stajalo je: 'Tužna vijest stigla nam je jutros da je preminuo profesor Jim Dornan, naš strastveni pokrovitelj, ali prije svega prijatelj. Jim je bio heroj mnogih malih dobrotvornih udruga i njegovo će naslijeđe i dalje živjeti. Saučešće obitelji i prijateljima u ovim tužnim trenucima.'

Jimu Dornanu 2005. godine bila je dijagnosticirana kronična limfocitna leukemija, nakon čega je počeo surađivati s udrugama koje su podupirale pacijente.

Bio je ugledni porodničar i ginekolog, koji je od 1986. do 2012. godine radio u bolnici u Belfastu, a od 1995. do 2012. bio je profesor na tamošnjem fakultetu, predajući kolegij Fetalne medicine.

Zanimljivo je da se Jim Dornan, baš poput slavnog sina, okušao i kao glumac, pa je 2016. dobio epizodnu ulogu u seriji BBC One 'The Fall', gdje je glumio policajca.

  • +4
Jamie Dornan Izvor: EPA / Autor: VICKIE FLORES