VLADARI TOP LISTA

Na Billboardu i dalje na vrhu Srbi: Pjesma od Konstrakte najslušanija u Hrvatskoj

17.03.2022 u 10:41

Bionic
Reading

Globalno vodeća ljestvica Billboard nedavno je lansirala sekciju 'Hits of the World' gdje se objavljuje tjedna top 25 ljestvica najpopularnijih pjesama po državama, no nama posebno zanimljivo da se objavljuje i hrvatska sliku i prilika

I dalje dominiraju srpski glazbenici, a lista se temelji na rezultatima glazbenog streaminga i digitalne prodaje singlova u našoj zemlji prema podacima koje prikuplja MRC Data, vodeći globalni sustav mjerenja popularnosti u industriji zabave.

Na prvom mjestu Billboardove liste nalazi se glazbenica Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta s pjesmom 'In Corpore Sano'. Iza nje, na drugom mjestu je skladba 'Roze' trojice trapera Jala Brata, Devita & Bube Corellija, a na trećem Senidah s pjesmom 'Behute'. Na četvrtom mjestu su domaći izvođači - Matija Cvek i Eni Jurišić u duetu 'Trebaš li me'.

Izvor: Društvene mreže

Na listi, na šestom mjestu je Konstraktina kolegica Zorja koja je na Beoviziji završila na trećem mjestu. Popis je dokaz o brojnim paradoksima oko toga o kojoj glazbi se govori i što se zapravo sluša, potvrđuje tezu o apsolutnoj dominaciji trapa u cijeloj regiji a i u Hrvatskoj, kao žanra koja se događa posljednjih godina.

Konstrakta Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL