ne skriva ponos

Meteorologinja Tea Blažević nominirana za Nacionalnu nagradu za okoliš: 'Ovo je veliko priznanje za moj rad i emisiju'

31.03.2022 u 15:57

Bionic
Reading

Objavljen je natječaj za Nacionalnu nagradu za okoliš 2022. – Green Prix, koja se organizira u partnerstvu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Greencajt festivala i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Do 2. svibnja za Green Prix mogu prijaviti svi koji su uspješno pridonijeli zaštiti okoliša i postizanju klimatskih ciljeva. Za nacionalnog Greenlidera 2022. konkurira devet predstavnika, a među njima je i Tea Blažević urednica i voditeljica emisije 'Klimatska budućnost'

'Presretna sam zbog nominacije. Zahvaljujem se Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja kao i platformi Green.hr na nominaciji za Greenlidera. Ovo je veliko priznanje za moj rad i emisiju Klimatska budućnost na N1 televiziji koja već gotovo godinu dana sustavno prati teme klimatske promjene, održivi razvoj i zaštita okoliša, kao niti jedna emisija u medijskom prostoru Hrvatske', rekla je za tportal Tea Blažević i dodala:

'Činjenica da sam među nominiranima za ovu prestižnu nagradu, velika je motivacija', ponosna je. Meteorologinja se našla među devet predstavnika koja konkuriraju za nacionalnog Greenlidera 2022. sa svojom emisijom, prvom takvom u Hrvatskoj koja sustavno obrađuje teme klimatskih promjena, održivog razvoja i zaštite okoliša. Podsjetimo, rođenu Splićanku, gledatelji su upoznali na RTL-u gdje je provela tri godine a onda karijeru odlučila nastaviti na N1 televiziji.

Festival Greencajt će se održati početkom mjeseca lipnja okupiti i povezati zelene entuzijaste i poslovnu zajednicu, s ciljem podizanja svijesti o suvremenim ekološkim izazovima.

  • +6
Tea Blažević Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić