LUKAAA, BORNAAA

Mate Rimac s Neverom na Jahorini: 'Nije Šladming, ali su ipak svi gore'

01.01.2023 u 19:46

Bionic
Reading

Poduzetnik Mate Rimac sa svojom Neverom obišao je rodnu grudu: Livno, Tomislavgrad i još neka mjesta u susjednoj državi te se zatim provozao do Jahorine gdje je dočekao i Novu godinu

Mate Rimac javio se s Jahorine, objavivši na svom Facebook profilu fotografije Nevere na padinama tog poznatog bosanskog skijaškog odredišta, koje trenutno i nema baš snijega. Pratitelje je oduševio ne samo fotografijama Nevere već i duhovitim spominjanjem nekadašnjeg hita Bolesne braće 'Looka & Borna'.

'Nije Šladming, ali su ipak svi gore. Lukaaaa, Bornaaaa", napisao je Mate Rimac u objavi, a u komentarima je citirao i Edu Maajku.

'Ona bi u Kitzbühel, care, kad dođe zima, kaže, boji se na Jahorini vukova ima', napisao je.

Pjesma 'Looka&Borna' objavljena 2003. je više satira nego socijalni osvrt, rekao je svojedobno Baby Dooks, jedan od njezinih autora.

  • +4
Mate Rimac Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

'Tekst je bezvremenski: da odeš u 1912. godinu sigurno bi postojala dva frenda, Looka & Borna, koji su užasno bogati, cool i 'fensi', rekao je Dooks dodavši da pjesma nije inspirirana nekim stvarnim likovima, već je riječ o dva izmišljena lika koja uživaju sve blagodati materijalnih stvari. Looka i Borna zorno prikazuje dvojicu predstavnika ‘hrvatske zlatne mladeži', koja ide na skijanje u Schladming vozi skupe automobile i kiti se statusnim simbolima.