POZNATO JE I ZAŠTO

Malo je nedostajalo da čuvena fotografija princeze Diane ispred Taj Mahala nikada ne bude snimljena

20.01.2022 u 18:04

Bionic
Reading

Princeza Diana bila je itekako svjesna kojim će putem krenuti priča te 1992. godine u trenutku kada se objavi fotografija na kojoj sjedi sama ispred Taj Mahala

Kraljevski fotograf Anwar Hussein raspričao se za magazin People, dotaknuvši se čuvene fotografije princeze Diane, koja je samo jedna od njih čak 140 koje će biti prikazane na novoj izložbi pod nazivom 'Princess Diana: Accredited Access'. Kako bi sve dobilo smisao, Hussein je odlučio ispričati priču oko svake nastale fotografije, a upravo ova nastala u veljači 1992. ispred Taj Mahala, ima posebnu priču.

Princeza Diana i princ Charles posjetili su, tijekom službenog kraljevskog posjeta, Indiji i Taj Mahal, a te iste godine, nešto kasnije, sa svijetom su podijelili vijest da kreću svatko svojim putem.

  • +11
Princeza Diana i princ Charles Izvor: Profimedia / Autor: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Inače, Taj Mahal nalazi se u gradu Agri, u indijskoj saveznoj državi Uttar Pradesh, kojeg je mogulski vladar izgradio u spomen na svoju prerano preminulu voljenu suprugu Mumtaz Mahal. 'Taj Mahal postoji kao vječni spomenik ljubavi jednog muškarca. Tamo sam fotografirao Charlesa netom prije negoli se zaručio i tada nam je rekao da bi jednog dana ovdje volio dovesti svoju djevojku ili buduću suprugu', otkrio je Anwar Hussein.

Dan kada je nastala fotografija princeze Diane, princ Charles se bio na nekom sastanku i Diana je tamo stigla sama. 'Nismo znali hoće li se uopće pojaviti. Pustila nas je da čekamo duže vrijeme, a bilo je zaista vruće. Izgledala je tužno i bila je svjesna u kojem će smjeru priča krenuti. Bila je jako pametna.'