frontotemporalna demencija

Majka Brucea Willisa progovorila o glumčevu stanju: 'Normalan razgovor više nije moguć'

21.02.2023 u 21:10

  • +5

Bruce Willis i njegova majka Marlene

Izvor: Profimedia / Autor: Michael Williams / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Vijest o lošem stanju poznatog glumca potresla je cijeli Hollywood, a njegova obitelj proživljava teške obiteljske trenutke suočena s njegovom najnovijom dijagnozom. Vijest o lošem stanju sina podijelila je i njegova majka Marlene koja ne zna može li ju glumac uopće prepoznati

Prije nekoliko dana odjeknula je vijest koja je potresla mnoge - omiljenom junaku iz akcijskih filmova, Bruceu Willisu, dijagnosticirana je frontotemporalna demencija, bolest koja je narušila njegovu sposobnost komuniciranja govorom. Njegova obitelj otkrila je kako je dijagnoza narušila njegovo ponašanje, a majka je izrazila zabrinutost za njegovo pamćenje te se pita sjeća li je se glumac uopće.

Holivudski glumac Bruce Willis kojeg su mnogi zapamtili kao junaka akcijskih filmova 'Umri muški' prošle se godine povukao iz javnosti i filmske industrije.

Njegova obitelj obratila se obožavateljima njegovog rada i djela te u proljeće otkrila da glumac boluje od afazije jezičnog poremećaja, a prije nekoliko dana specificirali su dijagnozu kao frontotemporalnu demenciju, bolest koja može dovesti do progresivnog gubitka funkcije mozga. Ova ozbiljna dijagnoza može zahvatiti osobnost, ponašanje, apstraktno razmišljanje i centar za govor.

Marlene Willis, majka oboljelog glumca otkrila je kako je stanje glumca znatno lošije, što je za nju kao majku posebno bolno. Glumac je spor u komuniciranju i uvijek reagira blago agresivno. Nije sigurna može li ju uopće prepoznati, a šansa za normalan razgovor više ne postoji.

'Otkako smo objavili u proljeće 2022. da je Bruceu dijagnosticirana afazija, njegovo je stanje napredovala i sada imamo specifičniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD). Nažalost, problemi s komunikacijom samo su jedan od simptoma bolesti s kojom se Bruce suočava. Iako je ovo bolno, pravo je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu', napisala je Demi Moore na Instagramu.

Bivša supruga Demi Moore i trenutna supruga Emma Heming zajedno se nose s teškim stanjem voljenog im Brucea, a njegova bolest teško pada i njegovim kćerima. 'Osjećam se emocionalno umorno i malo preplavljen svime što se događa, ali sam i zadivljena ljubavlju koju toliko ljudi ima prema mom ocu', napisala je 31-godišnja Scout Willis.

ljubav nakon prekida

Postoji li prijateljstvo nakon prekida? Ovih 6 slavnih parova dokazuje da ipak ima nade

Pogledaj galeriju