dani za slavlje

Luka Nižetić bilježi nove uspjehe, a objavljen mu je i live album 'Ludilo brale live'

24.02.2023 u 10:56

Bionic
Reading

Najemitiraniji muški izvođač u 2022. godini je Luka Nižetić. Godinu u kojoj je pobijedio na Splitskom festivalu, održao spektakularni koncert u Tvornici kulture, te objavio svoj šesti studijski album na kojem su se našli uspješni singlovi 'Ludilo brale', 'Ostani dite', 'Ae', 'Zagrli život' i 'Kad se rodiš usrid Splita' splitski glazbenik zaključio osvajanjem Top.HR Music Awards u kategoriji najboljeg muškog izvođača

'Ova nagrada mi je došla kao trešnja na šlagu torte. Zaista nezaboravna godina. Nagrada je samo potvrdila da su nove pjesme našle put do radijskog etera kao i publike. Surađujem s predivnim kreativcima i ljudima, Branimirom i Marijem Mihaljevićem i zbog svega se smatram sretnim čovjekom. Iza mene je 20 godina rada i ovakve nagrade samo su poticaj i vjetar u leđa za daljnji rad', izjavio je Luka.

Top.HR Music Awards je nagrada za najuspješnije i najslušanije glazbenike u protekloj godini koja se temelji na preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top40, koji uključuje više od 140 radijskih postaja u Hrvatskoj, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

Luka također ima i dodatni razlog za veselje jer mu je jučer na svim digitalnim platformama objavljen live album 'Ludilo brale live', snimka prošlogodišnjeg velikog slavljeničkog koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture za koji je već ranije istaknuo: 'Za svakog glazbenika nema ništa ljepše, važnije i dojmljivije od susreta s publikom pa ovakvi trenuci za pamćenje zabilježeni zvukom i slikom nešto su za što se radi i živi.'

Album sadrži 25 pjesama izvedenih uz pratnju 13 pratećih glazbenika, aranžmanski adaptiranih i prilagođenih za koncertnu izvedbu od strane producenta Branimira Mihaljevića, koji na neki način predstavlja i presjek Lukinog dosadašnjeg glazbenog opusa.