brzo se snašla

Ljiljana Saucha ima novi posao, mnoge će iznenaditi čime se danas bavi

20.11.2020 u 08:57

Bionic
Reading

Krajem rujna doznalo se da HRT-ovu emisiju 'Vijesti iz kulture' više neće voditi jedno od najprepoznatljivijih lica HTV-a. Vijest o promjeni na Prisavlju objavila je legendarna urednica i voditeljica na svom Facebook profilu sama i iznenadila, ali i rastužila svoje brojne pratitelje. Na njezino mjesto je stigla mlada kolegica Antonija Ćosić, a Ljiljana Saucha će provesti još godinu dana u redakciji kulture, ali - iza kamere

'Tragajući za smislom postojanja put me doveo na Radionice s anđelima spisateljice, prevoditeljice i pjesnikinje Zdenke Andrijić. Prvi susret dogodio se u nedjelju 10. rujna 2006. Svih ovih godina druženja s anđelima, tim predivnim duhovnim bićima, neobične su se zgode događale u mom životu. Danas anđele još uvijek ne vidim, ali ih čujem i svakodnevno molim za zaštitu. Anđeli su ti koji su me doveli i do Rekonektivnog iscjeljivanja Erica Pearla. Postala sam praktičar Rekonektivnog iscjeljivanja i Rekonekcije', stoji na stranici http://ljiljanasaucha.com/.

Riječ je o obliku iscjeljivanja koji se po prvi put pojavljuje ranih 90-ih godina, a njezin začetnik je kiropraktičar Eric Pearl koji je otišao na seansu 'ponovnog povezivanja linija tjelesnih meridijana s mrežom linija Zemlje, drugih planeta i zvijezda'. Njegovi pacijenti 'prijavili' su čudesna izlječenja.

Podsjetimo Ljiljana Saucha, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka Poleta i bila je suradnica Radija Zagreb od 1979. Vodila je serije za djecu, a potom je stigla u Zagrebačku panoramu. Uređivala je brojne emisije mozaičnog programa kao što su 'Dobro jutro, Hrvatska', 'Dobar dan', 'Hrvatska zemlja i ljudi', 'Hrvatska danas'. Bila je prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. je počela radi u redakciji kulture.

U rujnu je na Facebooku obznanila: 'Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj HTV karijeri. U petak sam saznala da ViK više ne vodim jer žele mlade ljude na ekranu! Sve je to 'novo normalno' jer imam do mirovine još 14 mjeseci. Vama svima koji ste pratili emisiju - hvala!' - napisala je na vlastitom Facebook profilu Saucha, a za Slobodnu Dalmaciju je potvrdila kako ju je nazvala urednica redakcije, koja je pak tu poruku dobila od Katarine Periše Čakarun.