OMILJENA VODITELJICA

Lica s malih ekrana prisjetila se legendarne Helge Vlahović

27.02.2018 u 16:14

Bionic
Reading

Kao starijoj i uspješnoj kolegici koja je postavila temelje u voditeljskom poslu, Helgi Vlahović Brnobić divili su se brojni kolege koji se njezina lika i djela i danas s tugom prisjećaju

Helga Vlahović Brnobić jedno je od najpoznatijih i najvoljenijih televizijskih lica bivše Jugoslavije. Njezina karijera trajala je više od pet desetljeća, a omiljene voditeljice, spikerice i urednice, koja je 27. veljače 2012. u 68-oj godini života izgubila bitku sa zloćudnom bolesti, prisjetili su se kolege poput voditeljice Karmele Vukov Colić i Denisa Latina.

'Ne žalim za slavom', izjavila je u jednome intervjuu iz 2006. godine: 'Žalim samo što u tom trenutku nisam bila svjesna što se događa, što nisam više uživala u tome. Žalim što tada nisam bila svjesnija toga koliko sam značila, koliko su ljudi držali do mene.' A u 42 godine aktivnoga rada na Hrvatskoj televiziji Helga Vlahović Brbnobić od nadarene studentice jezika i povijesti umjetnosti pretvorila se u ikonu jedne zlatne epohe koje se s jednakom radošću prisjećaju kolege, ali i brojni gledatelji. 

  • +7
Koncert za Helgu Vlahović održan 2017. godine Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/PIXSELL