KLASIK NAD KLASICIMA

Legendarni album Metallice objavljen prije 29 godina ušao na Billboard

12.08.2020 u 15:29

Bionic
Reading

'Black Album' koji je Metallica objavila još 1991. godine jedan je od onih albuma koji mnogi fanovi ovog benda osporavaju, no usprkos svemu njegov je utjecaj i danas vrlo velik

Album je objavljen 12. kolovoza 1991. za diskografsku kuću Elektra, a s njega su skinute legendarne stvari poput 'Enter Sandman', 'The Unforgiven', 'Wherever I May Roam', 'My Friend of Misery' ili 'Nothing Else Matters'.

Čak 29 godina od objavljivanja 'Black Albuma' oko kojeg se i danas lome koplja fanove Metallice, album je ponovno uletio na Billboard 200 zahvaljujući prodaji oko 6 tisuća primjeraka prošlog tjedna uključujući i prodaju putem streaming servisa.

Zanimljivo je da je u prosincu 2019. upravo Black Album postao je četvrti album u američkoj povijesti koji je na ljestvici proveo više od 550 tjedana.

Inače, bend je najavio kako rade na novom albumu, a uoči izlaska live albuma 'S&M2', Metallica je fanovima otkrila još jednu koncertnu snimku - riječ je o 'Moth Into Flame' live izvedbi.

Kako je ranije najavljeno, album 'S&M2' bit će objavljen 28. kolovoza te će biti dostupan u čitavom nizu vrijednih kolekcionarskih formata - od digitalnog izdanja preko 4LP vinilnih, 2CD, DVD & Blu-ray verzija pa do limitiranog color-vinyl 4LP + 2CD + Blu-ray Deluxe Box seta....

Izdanje donosi snimku dvodnevnog nastupa Metallice 2019. godine u San Franciscu, u pratnji San Francisco Simfonijskog orkestra, vođenog od strane cijenjenog dirigenta Michaela Tilsona Thomasa.

Trosatni rasprodani koncerti bili su podijeljeni u dva dijela, a snimka 'Moth Into Flame (Live)' dolazi iz prvog dijela nastupa, kada je izvedena i pjesma 'Anesthesia (Pulling Teeth)' s debi-albuma 'Kill 'Em All', koju je samostalno izveo Scott Pingel, basist Simfonijskog orkestra, u čast Cliffa Burtona, preminulog basista i člana skupine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Metal veterani iz San Francisca iza sebe imaju više od 120 milijuna prodanih albuma, 9 osvojenih Grammyja, brojne MTV nagrade kao i mjesto u Rock & Roll kući slavnih od 2009. godine.