SOUNDTRACK FILMA 'ZVIJEZDA JE ROĐENA'

Lady Gaga i Bradley Cooper poharali glazbeni svijet: Imaju čak šest hitova u top 10 pjesama

09.10.2018 u 13:22

Bionic
Reading

Između prvih deset najprodavanijih pjesama na servisu iTunes u SAD-u nalazi se čak šest pjesama Lady Gage i Bradleya Coopera koje izvode u filmu 'Zvijezda je rođena'

Većina soundtracka filma 'A Star Is Born', koji je u kinima od 5. listopada, sačinjen je od originalne glazbe koju su djelomice napisali Cooper i Gaga, a posebnost filmu daje glazba snimana uživo, na čemu je inzistirao redatelj Bradley.

Ogromnu ulogu u stvaranju filma odigrao je Lukas Nelson kojega je Cooper zamijetio na festivalu Desert Trip 2016. godine kao gitarista u pratećem bendu Neila Younga. Cooper se sa sinom country legende Willieja Nelsona toliko zbližio da mu je za svoj film 'Zvijezda je rođena' povjerio funkciju direktora glazbe, a Nelson mlađi je svojim savjetima pomogao Cooperu, koji glumi pjevačku zvijezdu na zalasku Jacksona Mainea, ostaviti dojam istinske rock zvijezde.

Nelson je skladao i producirao veliki dio pjesama iz filma, a njegov bend u filmu igra ulogu pratećeg benda Cooperovog lika Mainea, no za uspjeh soundtracka zaslužni su i neka od najjačih autorskih imena iz Nashvillea.

  • +8
Zvijezda je rođena: Lady Gaga i Bradley Cooper Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Glazbeni konzultant filma Dave Cobb, inače osnivač diskografske kuće Low Country Sound, organizirao je s Nelsonom prošle godine u Los Angelesu 'kamp tekstopisaca' na kojega je, kako piše Esquire, pozvao najbolje tekstopisce koje poznaje u Nashvilleu. Na kampu su s njima bili Lady Gaga i Bradley Cooper, a da je to bio pun pogodak, pokazuje ljestvica najprodavanijih singlova na iTunesu u SAD-u.

Zarazna balada 'Shallow' u izvedbi Lady Gage i Bradleya Coopera, koja se s prvim trailerom filma 'Zvijezda je rođena' pojavila još u lipnju, smjestila se na prvo mjesto američke liste najprodavanijih singlova na servisu iTunes čim je objavljena 29. rujna.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

U stopu je slijede tri pjesme sa soundtracka u izvedbi Lady Gage, a u prvih deset najprodavanijih singlova ugurao se još jedan njihov duet i jedna pjesma koju izvodi sam Cooper.

10 najprodavanijih pjesama na iTunesu u SAD-u

1. Lady Gaga & Bradley Cooper - Shallow

2. Lady Gaga - Always Remember Us This Way

3. Lady Gaga - I'll Never Love Again (Extended Version)

4. Lady Gaga - Is That Alright?

5. Halsey - Without Me

6. Bradley Cooper - Maybe It's Time

7. Marshmello & Bastille - Happier

8. Lady Gaga & Bradley Cooper - I'll Never Love Again (Film Version)

9. Imagine Dragons - Natural

10. 5 Seconds of Summer - Youngblood

Drugoplasiranu pjesmu 'Always Remember Us This Way', napisala je Lady Gaga u suradnji s Hillary Lindsey, koje je hitove pisala za zvijezde poput Taylor Swift i Keitha Urbana i često surađuje s popularnom country kantautoricom Carrie Underwood. Na ovoj su pjesmi uz njih radile još Lori McKenna i Natalie Hemby, istaknuta imena u svijetu country glazbe.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Lady Gaga je s Hemby i Lindsey surađivala i na trećoj najprodavanijoj pjesmi 'I'll Never Love Again', koju s njima potpisuje i Aaron Raitiere, country pjevač koji izdaje za diskografsku kuću Davea Cobba.

Lady Gaga - Look What I Found (A Star Is Born) Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Pjesma se u filmu pojavljuje pred sam kraj i vrlo je upečatljiva, toliko da su je na Billboardu označili najsvjetlijim trenutkom cijelog filma, ne samo 'zbog razarajuće ljepote stihova, nego i zbog vrlo visokog glasovnog dometa Lady Gage (Ally) u toj pjesmi'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Cobb je na projektu angažirao i superzvijezdu americane Jasona Isbella, koji je napisao pjesmu 'Maybe It's Time', jedan od najvećih hitova Cooperovog lika Jacksona Mainea. Pjesma se na iTunesovoj listi najprodavanijih našla na šestom mjestu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube
  • +9
Lady Gaga i Bradley Cooper Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia