ZAŠTO NISMO U FINALU

Ksenija Urličić o nastupu Mije Dimšić i ovogodišnjem Eurosongu: 'Lijepo je izgledala, vrlo pribrano, bez treme i pretjeranih scenskih efekata izvela je odličnu pjesmu'

11.05.2022 u 11:37

Bionic
Reading

Razočaranje i tuga ponovno su 'zavladali' nakon ovogodišnje eurovizijske avanture Mije Dimšić u Torinu koja je završila na samom početku – u prvoj polufinalnoj večeri. Imala je sjajan nastup, ali to za publiku i žiri nije bilo dovoljno. Ni obožavatelji, kao ni domaća estradna scena i etablirani glazbeni stručnjaci ne znaju odgovor na pitanje - što je pošlo po krivu? Nekadašnja čelična dama zabavnog TV programa Ksenija Urličić, koja je 1992. godine osmislila Doru i godinama predvodila našu eurovizijsku delegaciju, vjerno prati svaki Eurosong pa je za tportal dala svoje mišljenje

'Baš sam nekako žalosna. Ni med popevkam' ni pravice pa niti na Eurosongu', kazala nam je na početku razgovora Ksenija Urličić, citirajući Miroslava Krležu.

'Mia je imala sjajan nastup. Sve je odisalo svježinom, jednostavnošću i prevladala je eurosongovske standarde. Lijepo je izgledala, vrlo pribrano, bez treme i pretjeranih scenskih efekata je izvela odličnu pjesmu. Mislim da se to trebalo cijeniti, zasluženo bi ušla u finale', smatra i dodaje kako se tu uvijek umiješaju neki drugi interesi, Eurosong velesile. 'Ne znam zbog čega ne možemo ući u finale', iskrena je Urličić.

Osvrnula se i na cjelokupni Eurosong. 'Znala sam da će Ukrajina proći. Ako ste primijetili, na prvoj finalnoj večeri Eurosonga su prevladavali ženski vokali tako da ih je bilo previše i u tom broju je naša Mia ispala. Za neke zemlje se slažem da su se trebale naći u finalu. Recimo Grčka i Ukrajina na neki način s etno momentima. I Litva mi je bila dobra, ali među njima se apsolutno trebala naći Mia', poručila je.

  • +3
Ksenija Urličić Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL