OKO ZA STIL

Kreativna Kate Middleton u kraljevskoj obitelji ima posebnu, neslužbenu ulogu

20.04.2021 u 14:54

Bionic
Reading

Uz brigu o troje djece, vojvotkinja od Cambridgea službeno je stariji radni član kraljevske obitelji, ali čini se da u 'Firmi' ima i neslužbenu, ali posebnu ulogu obiteljskog fotografa

Kensingtonska palača važnije trenutke iz života obitelji vojvoda od Cambridgea često obilježava objavljivanjem fotografija, a rođendane, posebno one princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa, često fotografira sama Kate.

Međutim, osim što fotografira svoje najmilije, čini se da je Kate imenovana i za fotografkinju šire kraljevske obitelji.

Prošloga je tjedna u znak sjećanja na princa Philipa Buckginghamska palača objavila dirljivu sliku kraljice i njenog pokojnog supruga sa sedmero njihovih praunuka. Prekrasnu obiteljsku fotografiju snimila je u dvorcu Balmoral Kate Middleton dok su kraljevske obitelji uživale u ljetnim praznicima u Škotskoj.

Otprilike u isto to vrijeme i Mike Tindall je objavio prekrasnu fotografiju svoje najstarije kćeri Mije s princom Philipom. Snimljena je na trijemu brvnare, a na njoj princ Philip uživa u pivu i priprema hranu za svoju praunuku. Kao autora fotografije Mike je potpisao Vojvotkinju od Cambridgea.

Kate očito uživa fotografirati supruga, princa Williama, i njihovu djecu, jer često snima njihove službene rođendanske portrete, ali i druge obiteljske događaje poput Dana očeva i prvih školskih dana. Sudeći prema najnovijim objavljenim fotografijama, čini se da Kate voli fotografirati i svoju širu obitelj.

Početkom izbijanja pandemije 2020. godine, Kate je pokrenula fotografski natječaj Hold Still, potičući javnost da dokumentira svoj život u lockdownu. Do prošloga se svibnja prijavilo 31 tisuća fotografa svih dobnih skupina, od čega je 100 fotografija odabrano za digitalnu izložbu, a pojavile su se i na izložbama diljem Velike Britanije.

Fotografije su se našle i u knjizi koja je prodavana po cijeni od 24,95 funti (220 kuna), a prihod je namijenjen dobrotvornoj organizaciji za mentalno zdravlje Mind i Nacionalnoj galeriji portreta, koji su pod vojvotkinjim pokroviteljstvom.

  • +7
Kate Middleton na fotografskoj radionici za djecu 2019. godine Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Fotografske vještine Kate Middleton pohvalio je u razgovoru za časopis Hello! i jedan od njezini službenih fotografa Matt Porteous, koji je zaslužan za nekoliko službenih obiteljskih portreta vojvoda od Cambridgea.

'Catherine je nevjerojatna fotografkinja. Dijelimo međusobno savjete o mjestu, razgovaramo o svjetlu, postavkama i stilovima. Ima nevjerojatno oko za fotografiju pa nam uvijek daje prave upute za smjer snimanja s obzirom na svjetlost i pozadine', rekao je Porteous i pohvalio i vojvotkinjino oko za stil.

'Ona zna što će najbolje izgledati u tim scenama, što mi značajno olakšava život', otkrio je Porteous.