DOSTA JOJ JE

Kraljica je povukla drastičan potez i donijela konačnu odluku o sudbini Meghan Markle i princa Harryja

19.02.2021 u 14:35

Bionic
Reading

Nakon nekoliko dana iščekivanja što će reći i kako će reagirati kraljica Elizabeta II na odluku svog donedavno omiljenog unuka princa Harryja i njegove supruge, Meghan Markle, da svoju priču ispričaju pred milijunskim auditorijem u intervjuu kojeg će dati Oprah Winfrey, stigla je i 'presuda'

Princ Harry i Meghan Markle danas su i službeno potvrdili kraljici Elizabeti II kako se u London neće vratiti kao aktivni članovi kraljevske obitelji, a sve to javnosti je potvrdila i Buckinghamska palača. Nakon što su u ožujku 2020. odlučili odstupiti sa svih svojih službenih dužnosti, želeći sami zarađivati svoj novac i to u Americi, gdje su već potpisali ugovore sa Spotifyjem i Netflixom vrijednim više od 100 milijuna funti, sada su ostali bez svega službenog što ih može povezivati s kraljevskom obitelji.

To znači da su ostali i bez svojih patronaža, ali i vojnih obilježja, kao i obaveza oko Commonwealtha. Odluka je donešena nakon razgovora kojeg su Meghan i Harry vodili sa članovima kraljevske obitelji. Sve njihove obaveze ponovno će doći pod nadležnost same kraljice, a sve to reakcija je i Elizabete II na njihovu odluku da daju ekskluzivni intervju Oprah Winfrey, u kojem namjeravaju progovoriti o svemu bez ikakve zadrške.

  • +8
Kraljica Elizabeta II Izvor: EPA / Autor: WILL OLIVER

'Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa potvrdili su Njezinom Veličanstvu kraljici da se neće vratiti kao radni članovi kraljevske obitelji. Stoga će se sve vojne obaveze, kao i kraljevske patronaže, za koje su do sada bili zaduženi vojvoda i vojvotkinja, vratiti u nadležnost Njezinog Veličanstva, nakon čega će se rasporediti na ostale radne članove kraljevske obitelji', stoji u službenom priopćenju Buckinghamske palače.

Samo nekoliko minuta kasnije stiglo je slično priopćenje i od princa Harryja i Meghan Markle: 'Kao što je već dokazao njihov rad tijekom protekle godine, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i dalje su predani svojoj dužnosti i službi prema Velikoj Britaniji, a svoju kontinuiranu podršku ponudili su organizacijama koje su predstavljali bez obzira na službenu ulogu. Svi možemo nastaviti živjeti služeći, jer je rad univerzalan.'

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nedugo nakon toga Rugby Football Union potvrdio je kako će Harry odstupiti sa svojeg mjesta patronaže, a na predanom radu Meghan Markle zahvalili su se i iz National Theatrea. I ostale udruge, organizacije i slično zahvalile su vojvodi i vojvotkinji od Sussexa na svemu.