U 97. GODINI ŽIVOTA

Kraljica Elizabeta II doskočila svom zdravstvenom problemu i nikad sretnija došla među mnoštvo

24.05.2022 u 08:53

Bionic
Reading

Nakon niza propuštenih događanja u javnosti zbog zdravstvenih tegoba i sve težeg kretanja kraljica Elizabeta doskočila je tom problemu te se na izložbi cvijeća u Londonu pojavila u novom vozilu

Britanska kraljica Elizabeta II u posljednjih godinu dana otkazala je dolazak na nekoliko važnih događaja te ju je javnost rijetko imala priliku vidjeti uživo.

Iz palače su to opravdali zdravstvenim tegobama koje već neko vrijeme muče 96-godišnju kraljicu.

Međutim sada su joj najbliži suradnici pronašli adekvatno rješenje za to te se na izložbi cvijeća u londonskom Chelseaju pojavila u vozilu nalik golferskim autićima. Kraljica Elizabeta za ovu je prigodu odabrala ružičasto odijelo i nije krila koliko je dobro raspoložena što je napokon napustila dvorac Windsor, u kojem se nakon smrti supruga, princa Philipa, trajno nastanila.

  • +5
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: PAUL GROVER / Avalon / Profimedia

Zbog covida, koji je preboljela u veljači ove godine, kraljica se pazila te izbjegavala gužve i velike susrete kako bi očuvala ionako narušeno zdravlje.

No dolaskom toplijeg vremena britanska vladarica krune ipak se odvažila nešto češće pojaviti među narodom, a uskoro će i službeno proslaviti 70. obljetnicu krunidbe.