ROCK 'N' ROLL POSLASTICA

Koncert na pamćenje: Toto svirao za glazbene znalce i rođake

10.03.2018 u 10:16

Bionic
Reading

Jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih rock grupa svih vremena nastupila je u Zagrebu u petak navečer i priredila dvosatni glazbeni spektakl u rasprodanoj maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova

Iznimno raspoložen bend dočekala je publika koja se godinama nabrijavala za taj koncert. Pred 5000 ljudi izveli su 25 hitova iz 40 godina duge karijere. U publici su uživali brojni hrvatski glazbenici poput pjevačke dive Josipe Lisac, Massima, Giuliana, Jurice Pađena, Branimira Mihaljevića, članova grupe Parni Valjak, Prljavo kazalište i mnogi drugi.

Dok je gitarist Steve Lukather već dva puta bio u Zagrebu (za što je poručio da mu je drago da je opet tu), za klavijaturistu Paicha ovaj koncert je bio posebno emotivan, budući da mu je pokojni djed iz Splita.

'Kladim se da ovdje večeras ima mojih rođaka', poručio je Paich, a publika ga je nagradila dugim aplauzom.

Joseph Williams, Steve Porcaro, Steve Lukather i David Paich 'prašili' su svoje stare, bezvremenske skladbe poput 'Hold The Line', 'Rosanna', 'I Will Remember', 'Africe' te pjesme novijeg datuma.

Odsvirali su i pjesmu 'Human Nature' za koju je Steve Porcaro publici ispričao kako ju je napisao kad mu se kćer vratila iz škole i rekla mu da ju je udario školski kolega. Ta se pjesma kasnije našla na kultnom 'Thrilleru' Michaela Jacksona.

Nakon jednog bisa, publika je s koncerta odlazila zadovoljna iz dvorane. Inspirativni rock-događaj bio je nešto što će sigurno dugo pamtiti.

  • +21
Koncert grupe Toto u sklopu turneje 40 Trips Around the Sun Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL