NEOBIČNO MJESTO

Konačno otkriveno gdje su kraljevski dragulji bili skriveni tijekom 2. svjetskog rata

15.01.2018 u 13:45

Bionic
Reading

Kako im nacisti, tijekom 2. svjetskog rata, ne bi ukrali dragocjeno kamenje kojim je bila optočena kraljevska kruna, članovi britanske kraljevske obitelji potrudili su se dobro ga sakriti. Iako se do sada nagađalo kako se ono nalazilo u pećini u Walesu ili pohranjeno u Kanadi, istina je da je ono bilo nadohvat ruke kralju i kraljici

Da su bili u velikom strahu da ne izgube najvrijednije drago kamenje, osobito ono kojim je bila optočena kraljevska kruna, govore i najnoviji podaci koji su se pojavili na internetu. Naime, kako im ih nacisti tijekom 2. svjetskog rata ne bi ukrali, britanska kraljevska obitelj dosjetila se gdje ih i kako sakriti u dvorcu Windsor.

  • +10
Princ Philip i kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema informacijama koje je objavio Times of London, otac kraljice Elizabete II, kralj George VI, naredio je drastične mjere - da se svo drago kamenje spremi u posudu za kekse, a potom zakopa u zemlji pokraj dvorca.

Iako su prijašnje informacije, kako je drago kamenje skriveno u pećinu u Walesu ili pohranjeno u Kanadi tijekom 2. svjetsko rata, misterija je sada napokon rješena, kada je stručnjak za kraljevski nakit, Alastair Bruce otkrio u pismima koje je kraljevski knjižničar Sir Owen Morshead slao kraljici Mary, majci Georgea VI, da su oni zakopani u dvorcu.

  • +17
Kraljica Elizabeta II i princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, nisu samo ovlaš zakopani, već su za njih napravljene dvije male komore sa strmim vratima ispod jednog od sigurnih ulaza u dvorac Windsor, a pristup tome i danas je moguć.

Rubin The Black Prince i safir St. Edwards zajedno su spremljeni u limenku za kolače, kako bi, u slučaju nužde, mogli biti spremljeni i odvojeno. 'Jednostavno su izvađeni kako bi u bilo kojem trenutku mogli biti vraćeni na krunu', otkrio je Alastair Bruce.

  • +11
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

O svemu tome kraljica Elizabeta II, koja je u to dobila imala 14 godina, obavještena je tek sada, kada su informacije puštene u javnost.