'back to black'

Konačno je izašao trailer za novi film o Amy Winehouse, no fanovi su razočarani

12.01.2024 u 15:00

Bionic
Reading

Obožavatelji Amy Winehouse uskoro će doći na svoje jer u kina dolazi film 'Back to Black', biografski film s Marisom Abelom u glavnoj ulozi

Kad je objavljeno da je Amy Winehouse preminula, svijet je zanijemio. 27-godišnja pjevačica koja je svojim specifičnim glasom i pojavom kombinirala R&B, soul i jazz ritmove preminula je u ljeto 2011. godine, a kao uzrok je navedeno trovanje alkoholom. Njezine pjesme i danas su izuzetno cijenjene, njezini obožavatelji čuvaju uspomenu na njezino djelo, a danas je objavljen i prvi trailer za film o njezinom životu.

Biografski film nosi naziv 'Back to Black', prema Amynu drugom albumu kojim je postigla i najveći uspjeh, a prikazat će nekoliko scena koje su obilježile život ove Britanke koja je obilježila glazbenu scenu ranih 2000-ih.

Kako se vidi po traileru, 27-godišnja britanska glumica Marisa Abela i glasom i stasom utjelovila je Amy, a uz nju pojavljuju se i Jack O‘Connell te Lesley Manville.

Back To Black - Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: STUDIOCANAL International/ YouTube

Iz trailera je jasno da će, osim njezinog zapamćenog trijumfa na 50. dodjeli nagrada Grammy, velik dio govoriti i o odnosu s Blakeom Fielderom-Civilom te o odnosu s majkom Janis.

Inače, mnogi krive baš Blakea za posrtanje poznate pjevačice jer je i on sam bio ovisnik o drogama, a odnos im je bio ispunjen turbulencijama, javnim fizičkim i verbalnim obračunima te prevarama. Njihova je rastava braka 2009. posve dotukla pjevačicu koja je umrla dvije godine nakon.

Film potpisuje 56-godišnja Sam Taylor-Johnson, koja je poznata i kao redateljica filma '50 nijansi sive', koja ne skriva uzbuđenje što će njen rad uskoro vidjeti i gledatelji diljem svijeta.

Međutim, obožavatelji se ne čine tako uzbuđeni...

'Bože, ovo me čini nervoznom. Zasad se čini da je trailer uglavnom zbirka rekreacija nekih od njezinih najgledanijih izvedbi/trenutaka koji su već dostupni na YouTubeu…', napisao je jedan korisnik na X-u, dok je drugi dodao: 'RIP Amy Winehouse, ti bi ovo mrzila.'

  • +2
'Back to Black' film o Amy Winehouse Izvor: Profimedia / Autor: Focus Features / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia