POSLALA VAŽNU PORUKU

Kći Billa Gatesa primila cjepivo protiv koronavirusa pa se našalila: 'Nažalost, cjepivo mi u mozak nije ugradilo mog genijalnog oca – kad bi mRNA barem imao tu moć'

15.02.2021 u 09:27

Bionic
Reading

Jennifer Gates, 24-godišnja kći Billa Gatesa, pohvalila se na društvenim mrežama da je primila prvu dozu cjepiva protiv Covida i sa žaljenjem konstatirala da joj nije ugrađen genij njenog oca u mozak

'Prošlo je više od godinu dana od pojave varijante SarsCOV2 i sada imamo više rješenja, uključujući imunizaciju, koji mogu štititi pojedince i zajednice. Privilegij mi je bio primiti prvu dozu mRNA kako bih naučila svoje stanice da uspostave zaštitni imunološki odgovor na ovaj virus', napisala je na Instagramu Jennifer, studentica druge godine medicine na Medicinskom fakultetu Icahn na Mount Sinai u New Yorku, i dodala kako je kao studentica medicine i ambiciozna liječnica, zahvalna što će joj cijepljenje pružiti zaštitu i sigurnost za njenu buduću praksu.

Jennifer je pozvala i više od 356 tisuća svojih pratitelja da prime cjepivo kad budu u mogućnosti, na što bi trebali potaknuti isvoje obitelji jer, kako kaže, što se više ljudi imunizira, naše će zajednice biti sigurne za sve'.

Jennifer Gates Izvor: Profimedia / Autor: SMG / Zuma Press / Profimedia

Studentica medicine se putem Instagrama zahvalila i svim liječnicima, znanstvenicima, stručnjacima za javno zdravstvo, farmaceutima i svim drugima koji su omogućili ovo dostignuće u modernoj medicini, uz napomenu da će cjepivo zdravstvenim radnicima, koji su neumorno radili na prvim crtama pandemije, omogućiti podizanje sposobnosti za upjeh.

U PS-u svoje objave, Jennifer naglašava kako će nastaviti nositi masku ili dvije i nakon što primi drugu dozu cjepiva te poziva pratitelje da učine isto, a ako nekome razlog nije razumljiv sam po sebi, mogu joj se obratiti da im pruži informativne izvore.

Naime, struka kaže da osobe koje prime cjepivo i dalje mogu dobiti i širiti Covid te da se imunitet od cjepiva stječe najmanje 12 dana nakon cijepljenja. Isto tako, nedavno istraživanje CDC-a je utvrdilo da je za sprečavanje širenja Covid-19 nošenje dviju maski bolje od nošenja samo jedne.

Svoju objavu Jennifer je zaključila šalom na račun teorija zavjere prema kojima njezin otac Bill Gates cijepljenjem želi čipirati ljude.

'Nažalost, cjepivo mi u mozak nije ugradilo mog genijalnog oca – kad bi mRNA barem imao tu moć', našalila se Jennifer.