hrvatski rock bend

Kawasaki 3P ekspresan povratak u prvu ligu rasprodanim koncertom u Tvornici kulture!

08.04.2024 u 13:51

Bionic
Reading

Kawasaki 3P razvalio je rasprodanu Tvornicu kulture! Povratak Kawasakija bila je najveća domaća glazbena vijest ovog proljeća, a o njihovom će se koncertu pričati još ‘Dugo, dugo, dugo’. Svirka je rasprodana u samo nekoliko dana, pa je spektaklo svjedočilo oko 1800 najsretnijih i najvjernijih fanova. Srećom, Kawasaki se vratio da ostane, a sudeći prema sinoćnjoj formi i reakciji publike – bio je to ekspresan povratak među najveće regionalne bendove!

Jedan od najvažnijih hrvatskih rock bendova napokon se vratio na scenu i usrećio tisuće fanova. Nikad moćniji, glasniji i nabrijaniji, Kawasaki je koncertom na omiljenoj zagrebačkoj pozornici samljeo sve pred sobom. Ska punk rock miljenici koncert su otvorili s ‘Ribom’, a atmosfera se zahuktavala od samog početka. Setlista se sastojala od 26 pjesama sa svim neizostavnim hitovima iz njihove ikonične diskografije. Na bombastičnom su se popisu našle i ‘Indijanac’, ‘Mupov-ska’, ‘Lovac’, ‘Zec’, ‘Feget’, ‘Ni da ni ne’, ‘Kak si’, ‘Kaj kaj kaj’, ‘Sjekirom u glavu’ te ‘Mate Parlov’, a prvi je dio koncerta zatvoren legendarnom ‘Puta madre’. Publika je, naravno, htjela još, a bis je uključivao nevjerojatne izvedbe pjesama ‘Anđelko’, ‘Ringišpil’ i ‘Snifa san glu’. Trijumf Kawasaki 3P-a zakucan je neponovljivom ‘Malo vas je’. Neprestano skakanje, moshpiti, deranje, sparina, znoj i proliveno pivo bile su samo neke od nuspojava ovog glazbenog delirija. Stihovi Kawasaki 3P-a napokon su se ponovno orili koncertnim prostorom, a u petak su ih sva prisutna grla pjevala uglas. Nikad čvršći i uigraniji, bend je ostavio srce na pozornici, a krcata im je Tvornica pružila najljepšu moguću dobrodošlicu.

Nakon eksplozivnog i više nego uspješnog povratka na scenu, Kawasaki 3P nastavlja svirati. Bend je najavio svoje sljedeće koncerte – prva je postaja Pogon kulture u Rijeci, gdje će stići u petak, 3. svibnja. Zatim se vraćaju po repete, za sve one koji nisu stigli uloviti svoju ulaznicu za Tvornicu, i to na veliku pozornicu Zagreb Beer Festa koji će se održati od 23. do 26. svibnja u Parku dr. Franje Tuđmana.