RAZOČARALA SE

Kate Hudson tvrdi: 'Uloga u 'Moulin Rougeu' pripala je znatno starijoj Nicole Kidman zbog prijateljstva s redateljem'

16.02.2023 u 08:35

Bionic
Reading

Kate Hudson, zvijezda brojnih romantičnih komedija, priznala je da najviše žali što na početku karijere nije dobila ulogu u filmu 'Moulin Rouge', a koja je pripala 12 godina starijoj Nicole Kidman

Glumica Kate Hudson priznala je da u svojoj karijeri najviše žali što joj je promakla uloga u filmu 'Moulin Rouge', a dobila ju je Nicole Kidman. Zbilo se to 2001., samo godinu dana nakon što je stekla slavu u filmu 'Korak do slave', a Hudson tvrdi da je 'znatno starija' Kidman dobila prednost zbog bliskog prijateljskog odnosa s režiserom i producentom Bazom Luhrmannom.

'Jedna od najomiljenijih audicija na kojima sam bila jest ona s Bazom Luhrmannom. Ondje su bili samo klavir i kamera, bilo je jako realistično. No odlučio se za znatno stariju Nicole Kidman', rekla je 43-godišnja Hudson prilikom gostovanja u podcastu 'The World's First Podcast with Erin and Sara Foster' pa pojasnila o čemu se radilo:

'Jako sam željela tu ulogu, napisanu za 19-godišnjakinju. No kad sam već bila u procesu audicija, pojavila se Nicole, koja je bila bliska s Bazom, i rekla da ona želi ulogu. Svima je bilo jasno da će je dobiti. To me jako pogodilo', priznala je.

  • +9
Kate Hudson i Nicole Kidman Izvor: Profimedia / Autor: Dave Allocca / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na kraju je 12 godina starija Kidman za tu ulogu dobila svoju prvu nominaciju za Oscara dok je karijera Hudson otišla u smjeru uloga u romantičnim komedijama, poput hita 'Kako izgubiti frajera u 10 dana' i 'Rat među nevjestama'.

Ipak, njezina posljednja uloga ponešto je drugačija jer u znanstvenofantastičnoj drami 'Mona Lisa and the Blood Moon' glumi ženu koja boluje od misteriozne bolesti. Glumica je za kraj priznala da je privlače 'ozbiljnije' uloge te kako joj ostaje žal i za neuspjelom audicijom za hit Martina Scorsesea 'Bande New Yorka'.