UPEČATLJIVI LEPTIR

Kakvu je to poruku kraljica Elizabeta II poslala svojim brošem

02.11.2021 u 23:30

Bionic
Reading

Broš koji je kraljica Elizabeta II nosila prilikom uključivanja video pozivom na Konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama u Glasgowu, izazvao je veliko zanimanje medija

Britanski se mediji pitaju je li tako 95-godišnja kraljica Engleske zapravo odala posebnu počast svojem preminulom suprugu Philipu.

Upečatljiv broš u obliku leptira s rubinima i dijamantima koji je kraljica nosila na svojoj zelenoj haljini ima posebno značenje za kraljicu jer je riječ o daru grofice od Onslowa koji je Elizabeta II dobila na dan vjenčanja s Philipom 1947. godine.

Kraljica Elizabeta u Jaguaru Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zbog toga su se mnogi zapitali nije li tako kraljica poslala posebnu poruku u čast preminulog supruga budući da je i na njezinom stolu viđena fotografija princa Philipa iz 1988. okruženog leptirima 'monarsima' u Meksiku tijekom putovanja kako bi podržao njihovo očuvanje budući da je bio predsjednik Svjetskog fonda za divlje životinje.

Ista ta fotografija, koja je prikazana na kraljičinom stolu prilikom uključivanja s konfrenecije objavljena je na stranicama kraljevske obitelji na društvenim mrežama nakon Philipove smrti kao dio odavanja počasti njegovom životu.

  • +41
COP26 konferenciji o klimatskim promjenama u Glasgowu Izvor: Profimedia / Autor: Evan Vucci / AFP / Profimedia

Tijekom svog govora, kraljica Elizabeta prisjetila se strasti princa Philipa prema okolišu - nešto što je, sudeći po svemu, uspio prenijeti i na djecu i unuke. 'Utjecaj okoliša na ljudski napredak bila je tema bliska srcu mog dragog pokojnog supruga', rekla je.

Istaknula je i svoj ponos što je vodeća uloga koju je njezin suprug imao u poticanju ljudi da zaštite naš krhki planet i dalje živi kroz rad princa Charlesa i njegovog starijeg sina Williama.

Inače, kraljica je trebala osobno nazočiti skupu koji se održava u Glasgowu, ali su joj liječnici savjetovali da se odmara dva tjedna pa je poslala video snimku govora.

'Mnogi se nadaju da će vas nakon ovoga samita, u povijesnim knjigama koje tek treba napisati, opisati kao čelnike koji nisu propustili priliku; i da ste odgovorili na poziv budućih generacija', kazala je 95-godišnja kraljica.