SLAVNA GLUMICA

Julianna Marguiles otvoreno o novoj ulozi u hit seriji: 'Tko može reći da i ja nisam imala lezbijska iskustva'

14.10.2021 u 14:09

Bionic
Reading

Julianna Marguiles, nagrađivana glumica koju znamo iz gledanih TV serija 'Hitna služba' i 'Dobra žena', pridružila se glumačkoj ekipi hvaljene serije 'The Morning Show' (Apple TV+) u drugoj sezoni kao Laura Peterson

U toj hit seriji s Jennifer Aniston i Reese Witherspoon, Julianna tumači ulogu nove voditeljice jutarnjeg programa Laure Peterson, a na pitanje oko uloge lezbijke koje joj je postavljeno u ovotjednoj epizodi podcasta 'Just for Variety', tamnokosa glumica je dala znakovit odgovor.

Upitana je li imala kakvih dvojbi oko prihvaćanja uloge budući da igra lezbijku, slavna glumica koje se TV gledatelji možda najviše sjećaju po ulozi Carol u 'Hitnoj službi', rekla je: 'Tko može reći da i ja nisam imala lezbijska iskustva?'

Zanimljivo je kako ovo nije prvi put da američka glumica, dobitnica nagrada Emmy i Zlatni globus', prvi puta glumi osobu koja voli isti spol - Julianna i Kyra Sedgwick bile su par u indie drami What's Cooking? davne 2000. godine, no to je bilo godinama prije nego je LGBTQ zajednica pokrenula akciju kako bi se što više takvih likova pojavljivalo u filmovima i serijama.

U seriji 'The Morning Show', Julianna Margulies je TV voditeljica koja se 'spetlja' s Bradley koju glumi Reese Witherspoon.

'Imate Jennifer Aniston i Reese Witherspoon koji glume dva vrlo dominantna ženska lika, a u drugoj sezoni umjesto da dovedu muškarca kako bi poremetio ravnotežu, oni su uveli jedan ženski lik. Kapa do kraja, jer istina je da se žene više boje drugih žena', rekla je Margulies. 'Odjevamo se za žene, ne za muškarce. Želimo impresionirati druge žene... To je zbilja imalo toliko smisla, a ja sam odmah pomislila: 'Ah, serija privlači žene, ovo je super.'

  • +5
Julianna Marguiles Izvor: Profimedia / Autor: Eric Charbonneau / Shutterstock Editorial / Profimedia

Margulies priznaje da je bilo govora o tome kako bi se njezin angažman mogao naći na udari glumica koje jesu lezbijke. 'Pitali smo se hoće li se lezbijske glumice ljutiti i mogu vam reći da se ja nikad ne bih naljutila da lezbijka glumi heteroseksualnu ženu', rekla je J. Margulies.

Dodala je i kako je njezin lik u seriji potpuno razrađen s detaljima iz bogate karijere.

'Rijetko se dogodi da dobijete tako bogatu dvadesetogodišnju povijest o tome tko je bio ovaj lik prije nego što ste dobili priliku je tumačiti. To je obično domaća zadaća koju radim sama. Do trenutka kada gledatelji upoznaju Lauru, ne samo da se vratila, već je i napredovala u poslu. Kako se radnja razvija oko nje, ispostavlja se da je jedan od najpametnijih likova u seriji', objasnila je Julianna.

Prema njezinim riječima, lik Laure jedini nema skriveni plan i bez 'kostura u ormaru'.

'Zbilja volim što joj je 100 posto ugodno u vlastitoj koži i nema skrivenih motiva. Laura je obavila sav posao na sebi kako bi se potpuno osjećala ugodno sa svojom seksualnosti i vratila se terenskom radu u novinarstvu. Zaista je zaradila svoje svoj mjesto u poslu, koje pripada samom vrhu', rekla je glumica.

Inače, treća sezona emisije još nije dobila zeleno svjetlo. 'Ako me žele, vratila bih se isti čas', jasna je Marguiles.