prošlo je 30 godina od rastanka

Josipa Lisac otkrila je do sada nepoznate detalje prvog susreta sa svojom neprežaljenom ljubavi Karlom Metikošem

10.12.2021 u 17:18

Bionic
Reading

Legendarna pjevačica Josipa Lisac na svom Instagram profilu objavila je post posvećen svojoj nikada preboljenoj i zaboravljenoj ljubavi, Karlu Metikošu, te je otkrila nepoznate detalje o njihovom prvom susretu

Prošlo je 30 godina od odlaska legendarnog glazbenika Karla Metikoša, no za Josipu Lisac zajedničke uspomene još su vrlo žive. Karlo Metikoš preminuo je 10. prosinca 1991. godine, a od 1992. godine Josipa Lisac u Karlovu čast svake godine priređuje koncerte kojima održava interes za njihovu glazbenu, ali i ljubavnu priču koja traje i danas. Ni jedne godine nije propustila održati koncert njemu u čast, osim prošle godine i to zbog pandemije koronavirusa.

Povodom 30. obljetnice Karlove smrti, legendarna pjevačica na svom Instagram profilu objavila je ataru, crno-bijelu fotografiju na kojoj ona i Karlo, nasmiješeni, drže golubove u rukama. Uz fotografiju iz prošlih, sretnih dana, Josipa je objavila i podulji post u kojem je otkrila do sada nepoznate detalje o susretu sa svojom nikad prežaljenom ljubavi.

'Ja sam ga upoznala još kad mi je bilo 14 godina jer sam tad kupila njegovu prvu singlicu. Na omotu je bio on, šarmantan, vrhunski dotjeran - u bordo majici preko koje je nosio 'hozntregere'. Bila sam luda za njegovim pjesmama i za njim, pa sam čak prijateljici pokazivala jedan stan na Ribnjaku uvjerena da on tamo stanuje, iako to nije imalo veze. Tamo je imao probe i čage. Uživo smo se sreli potkraj 1970. u Skopju na nekom zajedničkom nastupu. Sjećam se da je sjedio za klavirom i nešto svirao. Prišla sam klaviru i rekla: 'Joj, vi prekrasno svirate!', međutim, nije na mene uopće obratio pažnju. Kasnije su domaćini organizirali večeru, sjedili smo svi za velikim stolom, bilo je tu i glumaca i pjevača, političara... On i dalje nije obraćao pažnju. Idući put sreli smo se u Petrinji, 6. veljače 1971. Ušla sam u garderobu prepunu izvođača i prvo vidjela njega. Sreli su nam se pogledi i to je bilo to. On je još bio u vezi s Etiopljankom Gabrielom. Tek kasnije mi je priznao da se točno sjeća haljine koju sam imala u Skopju, što sam mu rekla, kakvim glasom, gdje sam sjedila za večerom i da mi se tamo udvarao neki glumac. Imao je nevjerojatnu sposobnost zapažanja,' napisala je Josipa u postu na svom Instagram profilu i pokazala kako su sjećanja, premda je prošlo punih 30 godina, još uvijek itekako živa.

posebna atmosfera

Glazbena diva: Josipa Lisac održala je koncert na Trsatskoj Gradini i oduševila publiku

Pogledaj galeriju

Inače, nakon upoznavanja Josipa i zajednički život su započeli 1973. godine kada je nastao i njihov album 'Dnevnik jedne ljubavi' koji dan danas slovi za jadno od najboljih rock ostvarenja domaće diskografije.

  • +10
Josipa Lisac Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Josipa i Karlo bili su i vezi 20 godina, sve do njegove smrti, a uvijek svoja, tijekom godina Josipa Lisac postala je dobro poznato ime na glazbenoj estradi. Za to je uvelike bio zaslužan i Karlo Metikoš, koji je bio njezin mentor, poslovni suradnik, ali i najveća ljubav.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Josipa Lisac

U još jednom postu na svom Instagram profilu Josipa je otkrila kako je Karlo bio vrlo duhovit, a za nju – najzgodniji muškarac kojeg je ikada vidjela.

'Kad se sjetim svih ludosti koje je radio i odmah se krenem smijati. Kada bi on vidio da ja nisam dobre volje, odmah bi me krenuo nasmijavati, izvoditi psine dok god me ne oraspoloži. Bio je izuzetno duhovit. Uvijek je bio u velikom društvu i što bi ljudi više padali od smijeha, on bi postajao sve smiješniji. Ludnica totalna. Karlo je bio gospodin, ali je imao primjese fakina. Sve ljude je zaveo. I muškarce i žene. On je najzgodnoji muškarac kojeg sam ikada u životu vidjela. Jednom sam vidjela u živo Roberta Redforda. Pa on je grd ko lopov. A Karlo je bio visok, lijep. Malo se zdebljao u 80-ima kad je prestao pušiti,' napisala je.