poznati oskarovac

Još jedno slavno ime stiže u Hrvatsku, Eddie Redmayne snimat će novu seriju

20.09.2023 u 13:11

Bionic
Reading

Radi svoje prirodne raznolikosti, a male površine, naša zemlja je idealna lokacija za snimanje filmova, a u posljednjih 10-ak godina broj filmova i serija snimljenih u Hrvatskoj sve više raste. U Lijepu Našu dolazi i glumačka zvijezda, Eddie Redmayne

Oscarom nagrađeni i jedan od najpoznatijih engleskih glumaca protagonist je britanske serije 'Šakalov dan', rađene prema istoimenom romanu Frederica Forsytha. Snimanje počinje 27. rujna, a odvijat će se između ostalog u Rijeci, na Pagu i Dubrovniku te u središnjoj Istri, javlja Glas Istre.

Kako prenosi Hollywood Reporter, producenti seriju najavljuju kao 'hrabru, modernu reimaginaciju omiljenog i cijenjenog romana i filma', a u njoj glume i Lashana Lynch, Adam James, Scott Alexander Young, Hans Peterson i drugi.

  • +3
Eddie Redmayne Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Radnja filma, teči će ovako. Da bi ubio tadašnjeg francuskog predsjednika Charlesa de Gaullea, francuska disidentska skupina angažira Šakala. Snimat će se po Forsythovom romanu te napetom filmu Freda Zinnemana iz 1973. u kojem je Šakala tumačio Edward Fox.

Serija će biti dostupna na Peacocku u SAD-u i na Skyu u Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji.

Inače, Embassy Films Croatia je na svojim Facebook stranicama 'oglasio' da traže muške i ženske statisti svih profila, tamnije boje kose i tena, osobe različitih etničkih skupina.

Eddie je i dobitnik raznih priznanja, uključujući nagradu Akademije, nagradu Tony, nagradu BAFTA i dvije nagrade Olivier. Oscar je osvojio za ulogu Stephena Hawkinga u filmu 'Teorija svega' iz 2014. godine. Glumio je i u filmskim hitovima 'Jadnici' ili 'Čudesne zvijeri i gdje ih naći'.