novI IZAZOV

Još jedan odlazak s HRT-a: Ljiljana Vinković se danas oprostila od gledatelja, novi posao čeka je u Maleziji

29.04.2021 u 13:36

Bionic
Reading

Nakon tri desetljeća televizijske karijere voditeljica je u četvrtak ujutro odradila svoju posljednju šihtu u emisiji 'Dobro Jutro, Hrvatska. Ondje je vodila rubriku 'Stranci u Hrvatskoj'

'Moja gošća danas je s razlogom šećer na kraju onoga što radim, jer se ja opraštam na način da nas dvije počinjemo jednu lijepu novu suradnji i ja postajem strankinjom u njenoj zemlji. U Maleziji', rekla je Vinković u HRT-ovoj emisiji. Dodala je kako joj je bilo liijepo raditi u emisiji 'Dobro jutro Hrvatska'.

Ljiljana Vinković bila je nedostupna za izjavu, kontaktirali smo je, ali nije odgovorila na naš upit, no na HRT-u se šuška da odlazi raditi u hrvatsko veleposlanstvo. Posao u diplomaciji za nju nije izlet u nepoznato budući da je bila konzulica za kulturu, medije i informiranje u SAD-u, te konzulica za gospodarske poslove u Kanadi.

'Prošlo je puno stranaca kroz ovu rubriku, koji žive u Hrvatskoj, više od 70. Željela bih da se rubrika nastavi jer oni obogaćuju Hrvatsku', rekla je Vinković, na što joj je Doris Pinčić potvrdila kako će se rubrika nastaviti prikazivati, a uređivati će je Ivana Vilović.

Podsjetimo, nakon četiri godine vođenja HRT-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' kad je dobila rubriku koju je radila svakog četvrtka, pisalo se da je Ljiljana Vinković navodno smijenjena zbog dolaska Doris Pinčić Rogoznica te da je zbog toga završila na bolovanju.

Vinković je karijeru počela u Zagrebačkoj panorami, 1987. na tadašnjoj Radioteleviziji Zagreb, a na HRT-u je od 1997. radila kao novinarka, voditeljica i urednica emisija poput 'Dugo toplo ljeto', 'Euromagazin', 'Glasa domovine', 'Korijena', 'Euromagazina', '100 posto ja', 'Svirci moji', 'Vijesti na engleskom' i drugih. Vodila je i brojne festivale poput Dore, 'Vinkovačkih jeseni', 'Brodfesta', 'Đakovačkih vezova'.

Diplomirala je na Glazbenoj akademiji u Zagrebu, a završila je i Diplomatsku akademiju.

  • +3
Ljiljana Vinković Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL