ODUSTAJE OD PROTUTUŽBE

Jim Carrey u problemima, pokušat će se nagoditi s majkom bivše djevojke

27.06.2017 u 22:57

Bionic
Reading

Komičaru Jimu Carreyju, kojega je Brigid Sweetman optužila za samoubojstvo svoje kćeri, glumčeve bivše djevojke Cathrione White, sud je odbio prijedlog o uklanjanju dokaza o prenošenju spolno prenosivih bolesti, pa će se s njom pokušati nagoditi

Sweetman je tužbu protiv Carreyja podignula u listopadu prošle godine, optuživši ga da je njezinoj kćeri prenio tri spolno prenosive bolesti te joj dao svoje lijekove protiv depresije, koji se izdaju samo na recept, a koji su doveli do njezinog samoubojstva 2015. godine.

Carrey je potom od suda tražio da mu Brigid Sweetman isplati 372 tisuće dolara kako bi mogao dokazati da nema veze sa samoubojstvom svoje bivše djevojke, porijeklom iz Irske. Između ostalog, Carrey je u troškove naveo i opsežno skupljanje dokaza u Londonu, Irskoj, drugdje u Europi, kao i Sjedinjenim Državama.

Sudski dokumenti do kojih je došao Daily Mail pokazuju da je glumac povukao svoj prijedlog, a pokušat će postići i nagodbu kako do suđenja uopće ne bi ni došlo.

Prema kalifornijskom zakonu, namjerno izlaganje nekoga spolno prenosivim bolestima pravno se može smatrati uzrokovanjem emocionalnih tegoba, a to je čimbenik koji može biti relevantan u određivanju uzroka samoubojstva.

Sweetman je tužbi zahtijevala namirenje opće štete, ekonomske štete, pogrebnih troškova, kaznene štete i odvjetničkih troškova.

U svojoj protutužbi kojom traži od Sweetman 372 tisuće dolara, Carrey objašnjava kako postoji 'razumna mogućnost' da će pobiti sve tvrdnje koje ona navodi u svojoj tužbi.

Prošlog mjeseca sudac je donio odluku kojom je zadao težak udarac Carreyju, pokopavši sva njegova nastojanja da iz procesa ukloni sve dokaze koji idu u korist optužbi da je upravo on prenio Cathrioni spolno prenosive bolesti.

U sudskom nalogu stoji da su navodi potpuno relevantni i činjenično ključni u parnici te je odbijen njegov zahtjev da se uklone iz predmeta.

Sudac napominje da je svjestan kako je Carrey slavna osoba i razumije njegovu zabrinutost za privatnost, ali ističe da ti problemi vezani uz privatnost ne prekoračuju pravo Sweetman da te navode uključi u svoju tužbu.

Nakon što je povukao svoj prijedlog, Carrey je zatražio i da se saslušanje zakazano za 28. lipnja odgodi, budući da je pristao na sastanak sa Sweetman kako bi se pokušali nagoditi.

Sudac je odredio datum suđenja za 26. travnja 2018. godine.