OTVORILA DUŠU

Jelena Đoković: 'To je manje glamurozno reći, ali svi se mi uklapamo u Novakove potrebe'

10.05.2021 u 21:27

Bionic
Reading

Gostujući nedavno u programu srpske K1 televizije, supruga najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića otvorila je dušu i otkrila manje glamuroznu stranu života s vrhunskim sportašem

'Uvijek su nas učili da djeca trebaju stajati na ramenima svojih roditelja, da ih trebamo podići da budu još bolji, veći i uspješniji od nas', rekla je u emisiji 'Ko sam tebi i šta sam sebi', supruga prvog reketa svijeta pa dodala kako ju je ta pomisao, obzirom da je udana za čovjeka koji se već upisao u povijest, izluđivala i dovela do novog učenja.

Jelena kaže kako se dosta borila zbog toga što je željela zaštititi djecu, omogućiti im da sami odluče žele li ili ne žele biti dijelom njihovog javnog života koji je neizbježna posljedica velikog Novakovog uspjeha.

'Između ostalog, moj muž možda nema takva razmišljanja, pa je trebalo naći kompromis. On je odrastao u uvjetima gdje je sanjao biti voljen, viđen i da stoji na vrhu svijeta, da svi znaju za njega, dok sam ja sanjala potpuno drugačiji san. Ja sam željela biti uspješna žena iz sjenke', prenosi Jelenine riječi srpski Blic.rs.

Jelena kaže kako je najbolji tenisač svijeta stvarno divan otac, ali da je njegov kapacitet za tu vrstu koncentracije koju zahtjevaju djeca ograničen.

  • +3
Jelena Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Brett D. Cove/Silverhub / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Novak ima previše obaveza i u tom kontekstu mislim da smo jako dobar tim zato što je meni veliko zadovoljstvo biti tu i imati pomoć. Mi vrlo dobro znamo što su Novakove potrebe i svi se mi uklapamo u te potrebe. To je manje glamurozno reći, ali je istina i Novak je toga svjestan. I njegovi roditelji i njegova braća, mi smo svi podređeni tom velikom uspjehu, svjetskom uspjehu', rekla je Jelena Đoković i dodala kako nastoji s djecom što manje pratiti supruga na putovanjima, a ona na koja idu želi učiniti kvalitetnijima.

Na putovanjima su, kaže Jelena, uglavnom boravili u hotelskim sobama, na teniskim terenima i lokalnim parkićima, ali djeca odrastaju i žele svoje rutine i prijatelje.

'Novak je vrlo posvećen i veliki je profesionalac. I ja sam u potpunosti živjela njegov tenis prije nego što su došla deca, a ovo je nova priča koju ja pokušavam uhodati', rekla je Jelena i dodala da još uvijek to radi manje uspješno nego što bi voljela u smislu da ju putovanja ne umaraju i da inzistira da putovanja budu rjeđa kako bi bila i kvalitetnija.