ISKREN KAO I UVIJEK

Jeff Bridges nakon borbe s karcinomom, ali i koronavirusom: 'Bio sam na rubu smrti'

27.05.2022 u 14:27

Bionic
Reading

Iako se koronavirusom zarazio tijekom svoje životne bitke s ne-Hodgkinovim limfomom, još u siječnju 2021. godine, Jeff Bridges tek je sada otkrio kroz što je sve prolazio i koliko je opasno sve bilo po njega

Nakon što mu je kemoterapija koju je dobijao zbog ne-Hodgkinovog limfoma oslabila imunitet i organizam, legendarni 72-godišnji glumac Jeff Bridges zarazio se koronavirusom. Bilo je to u siječnju 2021. godine, a o svemu je progovorio gotovo godinu i pol dana kasnije.

'Bio sam na rubu smrti. Liječnici su mi stalno govorili: 'Jeff, moraš se boriti, ne boriš se'. Želio sam se predati, bio sam spreman otići... Plesao sam sa svojom smrti', otkrio je za magazin People i nastavio:

'Nisam imao nikakav imunitet, a to je posljedica kemoterapija. Nisam imao ništa čime bi se borio. Kovid je učinio da moj karcinom izgleda kao da nije ništa.'

Jeff Bridges opisao je kako mu se posljednjih 18 mjeseci života čine poput nekog bizarnog sna, a sve je počelo čudnim osjećajem u trbuhu.

'Imao sam tumor u svom tijelu. Kao da sam imao bebu u trbuhu. Nije me ni boljelo niti išta', rekao je svojedobno Bridges nakon što su mu liječnici priopćili tešku dijagnozu. A nakon što je počeo oralno uzimati kemoterapiju, tumor se počeo smanjivati.

  • +3
Jeff Bridges Izvor: EPA / Autor: MIKE NELSON

'Dali su mi koktel koji je odradio posao i to jako brzo. Ta je stvar samo eksplodirala', pojasnio je Bridges. No, kada je pokupio koronavirus, priznao je da je osjećao ekstremnu bol te kako se nije mogao ni okrenuti u krevetu tijekom pet mjeseci provedenih u bolnici.

Nakon što su mu liječnici dali rekonvalescentnu plazmu, što znači da je primio krv koja je sadržavala antitijela ljudi koji su se oporavili od virusa, Jeff Bridges se počeo oporavljati.