VRAĆA ŽIVOT NA PRAVI PUT

Je li to kraj slavnog britanskog benda Kasabian? Pjevač Tom Meighan napustio sastav

06.07.2020 u 20:55

Bionic
Reading

Glazbeni velikani iz srca Engleske, rock sastav Kasabian, objavili su kako ih je napustio glavni pjevač Tom Meighan

'Tom se već dugo vremena bori s osobnim problemima koji utječu na njegovo ponašanje i odlučio je svu svoju energiju usredotočiti na vraćanje svog života na pravi put. Dalje nećemo ništa komentirati', objavili su na svom Twitteru Kasabian, objašnjavajući kako je Meighan bend napustio sporazumno.

U jednom razgovoru za Radio X, 39-godišnji Meighan je otkrio kako je krahirao 2016. godine nakon što se razišao s djevojkom Kim James, s kojom ima kćer.

'U osnovi, moj se život promijenio. Sam sam, jer sam izgubio sebe. U svakom pogledu, 2016. je bila sjajna godina za Sergea (gitarist i vokal Kasabiana), sjajna za Leicester City, ali ne i meni. Morao sam posložiti svoju glavu i svoje stavove, riješiti se stvari koje sam radio i ljudi s kojima sam se družio, ali ne loših ljudi', rekao je Meighan komentirajući šokantno osvajanje Premier lige Leicester Cityja, nogometnog kluba iz njegovog grada.

'Ja sam taj koji je bio loš, sve mi je bilo u izmaglici. Bio sam vrlo nesretan, stalno neraspoložen. Bio sam bolestan, neću lagati, um mi je bio uzdrman', otkrio je Meighan i dodao kako nije preuzimao odgovornost za to strašno iskustvo koje je prolazio.

Kasabian su 20. lipnja trebali imati ogroman koncert na domaćem terenu u Leicester's Victoria Parku, ali je događaj morao biti otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Međutim, nastavili su optimistično s planovima, a sam Meighan otkrio je nedavno kako bend ima spremne pjesme za sedmi studijski album, prvi od albuma Crying Out Loud iz 2017. godine kojega su promovirali i na zagerebačkom Jarunu na INmusic festivalu.

  • +8
Kasabian Izvor: Profimedia / Autor: Massimo Solimene / Zuma Press / Profimedia

U karanteni je Meighan snimio i 'autobiografske' solo pjesme.

'Pokušat ćemo što prije snimiti nove stvari, ali zapravo ništa ne možemo raditi dok smo ograničeni. Serge je napisao pjesme za Kasabian, pa je s te strane sve uredu', reka je nedavno Meighan za Sky News i otkrio kako i sam piše jako puno glazbe.

'Vrlo je autobiografsko, poput priče iz mog života. Nekako je... srceslamajuće. Ali onako, vrlo stvarno i do same srži.', rekao je Meighan.

Kasabian su osnovani 1997. godine, a najveći su uspjeh postigli s pjesmama poput 'Fire', 'Processed Beat' i 'Club Foot'. Bili su headlineri na Glastonburyju, Leicester Stadiumu i O2 areni te postali jako veliki u Europi, Istočnoj Europi i Južnoj Americi.

Nakon Crying Out Loud turneje iz 2017. bend je uzeo pauzu, a gitarist i drugi vokal benda Serge Pizzorno 2018. godine je objavio svoj debitantski solo album pod imenom S.L.P. (Sergio Lorenzo Pizzorno).

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube