PONOVNO AKTUALNA TEMA

Je li najstariji sin Angeline Jolie žrtva kriminalnih radnji u Kambodži? Novi dokumentarac istražuje način na koji je posvojen

16.07.2021 u 17:42

Bionic
Reading

Svjetlo dana uskoro bi trebao ugledati dokumentarac koji ukazuje na potencijalno neetičke prakse korištene u kambodžanskom sustavu posvajanja djece, a koji će ponovno istražiti je li Maddox, danas 19- godišnji sin Angeline Jolie, možda 'ukraden' iz ruku svoje rođene obitelji

Godine 2002. Angelina Jolie usvojila je Maddoxa iz Kambodže uz pomoć agentice Lauryn Galindo, a koja je 2004. godina završila iza rešetaka zbog 'krivotvorenja dokumenata za dobivanje američkih viza za siročad iz Kambodže'.

Redateljica nadolazećeg dokumentarca, 21- godišnja Elizabeth Jacobs, a čiji su roditelji također koristili usluge Galindo, ponovno će se osvrnuti na tvrdnju kako su siromašne kambodžanske obitelji godinama bivale metom različitih agencija za posvajanje djece.

Britanski The Sun izvjestio je kako je redateljica ustrajna u naumu da razotkrije pravu istinu koja se krije iza posvajanja djece u organizaciji agentice Lauryn Galindo. Kako se ističe, u periodu od 1997. do 2001. godine većina procesa posvajanja djece iz Kambodže američkim obiteljima, išla su preko Galindo.

Angelina Jolie i Maddox Jolie-Pitt Izvor: Profimedia / Autor: Nathan Denette / PA Images / Profimedia

Spomenuta agentica i njezina sestra Lynn Devin vodile su agenciju za posvajanje djece zvanu Seattle International Adoptions, a nešto malo kasnije nakon što je Angelina preko nje posvojila svog sina Maddoxa, ovaj sestrinski dvojac suočio se s kaznenim prijavama.

Devin je morala platiti novčanu kaznu od 150 tisuća dolara, dok je Galindo odslužila zatvorsku kaznu zbog krivotvorenja imena, datuma i mjesta rođenja kambodžanske djece kojoj je pomogla da se smjeste kod američkih obitelji, dvije godine nakon što su Jolie i njezin tadašnji suprug, Billy Bob Thornton, preuzeli puno skrbništvo nad Maddoxom.

Kada je ovaj skandal razotkriven, američka vlada i nekoliko drugih zemalja zaustavili su mogućnost daljnjih posvajanja djece iz Kambodže, a Jolie je tada izjavila kako ne zna ništa o ovoj ilegalnoj trgovini. Ne postoji dokaz da Maddox nije bio siroče, a Jolie je inzistirala na tome da jednoj majci nikada ne bi uzela dijete na ovaj način.

  • +2
Angelina Jolie s djecom Izvor: Profimedia / Autor: META / Backgrid UK / Profimedia