adaptacija kultnog romana

Jane Eyre: Serija uz koju se ovaj tjedan želimo zavaliti u kauč

31.08.2022 u 13:06

Bionic
Reading

Otputujte u nostalgično i romantično vrijeme 19. stoljeća uz ovu BBC-jevu adaptaciju kultnog romana spisateljice Charlotte Brontë

Ovaj tjedan želimo samo uživati na kauču uz dobru seriju! Emmyjem nagrađena Jane Eyre naša je preporuka - ova brilijantna britanska mini-serija kreće na televizijskom kanalu Pickbox TV, 30. kolovoza u 19:05.

Predivna BBC-jeva TV adaptacija kultnog romana Jane Eyre spisateljice Charlotte Brontë govori o mladoj ženi Jane (Ruth Wilson). Ona je odrasla siromašna, živeći sa svojom tetom gospođom Reed (Tara Fitzgerald). Dobije posao na bogatom imaju, kao guvernanta mladoj Adèle (Cosima Littlewood). Jane se zaljubi u zamišljenog, markantnog i zagonetnog gospodina Rochestera, vlasnika bogatog imanja. I on gaji osjećaje prema njoj, ali mnoge tajne leže u njegovoj prošlosti i prijete njihovoj budućnosti.

Od zadivljujućih snimaka engleskog sela kroz sva godišnja doba, do intimnih scena u skrovištima dvorca, ova adaptacija Jane Eyre pokazuje bogatstvo i privlačnost britanske televizije. Scenarij i interakcija među glumcima su prvoklasni, zbog čega ne čudi činjenica da je ovo serija koja je nagrađena s tri Emmyja.

Fenomenalna glumačka postava

U glavnim ulogama su fenomenalni Ruth Wilson i Toby Stephens. Nova BBC-jeva verzija donosi izvrsnu izvedbu Tobyja Stephensa (Black Sails, Lost in Space), koji uspijeva lik Edwarda Rochestera učiniti istovremeno mačo i ranjivim.

Fenomenalna nagrađivana glumica Ruth Wilson (Luther, The Affair, His Dark Materials) izvrsna je ulozi Jane Eyre - uvjerljivo nevina i zbunjena, a istovremeno snažna žena koja osjeća vatru i strast za veliku ljubavnu priču.

U ostalim ulogama su Lorraine Ashbourne, Pam Ferris, Ned Irish i Cosima Littlewood.

Otputujte u nostalgično i romantično vrijeme

Briljantna BBC-jeva mini-serija jedna je od najboljih tv adaptacija klasičnih romana, sa svim kvalitetama superiorne britanske televizije. Sa sjajnom glumačkom postavom, otputujte na romantično putovanje s Jane Eyre, samo na Pickbox TV-u od 30. kolovoza!