PROTEST U SEAWORLDU

James Cromwell tek je izašao iz zatvora, a već su ga ponovo priveli

30.07.2017 u 11:52

Bionic
Reading

Kad dođete u određene godine, preostaje vam samo uživati u mirovini ili se boriti za ono u što vjerujete. Prilično je lako pogoditi što je 77-godišnji glumac James Cromwell odabrao

Glumac James Cromwell nedavno je odslužio tjedan dana zatvora koje je dobio zbog protesta iz 2015. godine, a sad ga je policija ponovo privela jer je s PETA-inim aktivistima održao govor u SeaWorldu. Policija San Diega uhitila ga je zbog ometanja na tuđem posjedu.

'Odbijte biti voajeri u šou strave i užasa. Orke zaslužuju pun život u oceanu, a ne doživotnu robiju plivanja ukrug dok ne umru od bolesti. Moji prijatelji u PETA-i i ja tražimo od SeaWorlda da premjesti ove inteligentne životinje u azile pokraj mora', rekao je James Cromwell publici u SeaWorldu prije nego je policija stigla i privela ga, te nekolicinu njegovih kolega iz PETA-e.

Šou koji je SeaWorld pripremio za svoju publiku nastavio se nakon što je policija odvela glumca i članove PETA-e koji će morati na sud zbog svojih postupaka.

'Nužno je učiniti što možemo za ove prekrasne životinje. Danas je beba orka uginula u SeaWorldu u San Antoniju. Uginula orka bila je unuka Kasatke koja je ovdje u San Diegu. Kasatka također umire – od tuge i maltretiranja. Ova tromjesečna orka bila je četrdeseta koja je uginula u SeaWorldu, od kojih niti jedna nije preminula od prirodnih uzroka. To mora prestati', mišljenje je Jamesa Cromwella.

'Naš prvi prioritet je osigurati našim gostima i svima onima koji posjećuju SeaWorld kako bi uživali u obiteljskom danu sigurno i sjajno iskustvo. Na sreću, odmah smo se pobrinuli za remećenje šou, a gostima je bilo drago što smo tako postupili. Istina je da su sve naše životinje zdrave, među njima i orke, i dobivaju najbolju veterinarsku skrb tima stručnjaka koji su predani i puni ljubavi. Prema mišljenju Društva zooloških vrtova i akvarija, SeaWorld zadovoljava ili nadilazi najviše standarde skrbi za životinje', rekli su predstavnici SeaWorlda, te dodali kako su njihovi parkovi u 50 godina djelovanja spasili više od 30.000 morskih životinja.

Autor: YouTube