ISKRENA BRAČANKA

Ispovijest televizijske zvijezde devedesetih, Doris Vučković: 'Volim svoj život i veselim se malim stvarima'

23.01.2020 u 12:09

Bionic
Reading

Bila je najavljivačica, spikerica, voditeljica, loto djevojka, a danas je mentorica i na HRT-u radi emisiju 'Mir i Dobro'. Iza nje je tri desetljeća televizijske karijere, brojne novinske naslovnice, a sada Doris Vučković živi mirnijim životom i bavi se zanimljivim hobijem

'Trideset godina televizije nije malo. Zaredale su se emisije, projekti, profesionalni izazovi. A jedan od meni važnijih bio je suradnja s Hrvatskom lutrijom. Radili smo puno i usudila bih se reći, dobro. Iz tog vremena nosim divne uspomene i prijateljstva koja traju i danas. Bilo je to vrijeme moje najveće popularnosti. Gledala sam svoje slike s naslovnih stranica, ispunjavala križaljke u kojima sam saznavala koje mi je omiljeno cvijeće i što najradije jedem. Čitala sam gdje sam sinoć večerala, s kim u društvu, kako živim, koga ljubim. To je ona manje lijepa strana posla koji sam voljela, a zbog koje sam se katkad jako žalostila', ispričala je Doris Vučković za Reflektor Slobodne Dalmacije. Danas, kaže, rijetko odigra kakvu igru na sreću.

Izvor: Društvene mreže

Nakon Lota, uslijedili su za nju brojni angažmani poput Ratne TV škole, Akustikoteke, Televizija o televiziji, vođenje festivala. Obnašala je i dužnost voditeljice Spikerske službe. Sada se skrasila u emisiji 'Mir i dobru' koju radi sa zadovoljstvom.

'Nastojim mirno živjeti i kako bi rekla moja voljena majka: 'Na svaki vitar neotvarati idra'. Ne jurim, ne žurim, ne nerviram se. Volim svoj život i veselim se malim stvarima', poručila je lijepa Bračanka. Nedavno je gledatelje iznenadila novom frizurom. 'U životu dođe vrijeme za sve, pa tako i za promjenu frizure. Skratila sam kosu, dala novu nijansu i zakoračila u drugo poglavlje života u kojem želim manje vremena provoditi u sušenju kose, a više u šetnji i druženju s prijateljima', priznaje.

Doris je u braku s glazbenikom Brunom Vučkovićem dobila sina Ivana koji ima 23 godine. 'Završava studij na St. Gallenu u Švicarskoj, marljiv je i dobar', otkrila je. Ono što je malo poznato o njoj je da kad nije na televiziji izrađuje brodove od naplavina.

'Ma zapravo čistim vale i škrape. Kada sam prije nekoliko godina razgledala izložbu Gordana Šnajdera i njegove brodove od naplavina, znala sam da je to nešto što želim raditi. Imam ih u sebi. Vidim. Ostalo je bilo lako. Skupljam ono što more izbaci i stvaram svoje brodove. Iz mašte. Ribe, koralje. Odmaram dušu i tijelo. zabavljam se i veselim svojim uracima kao nekoć onima iz klesarske škole', ispričala je Doris koja je završila srednju Klesarsku školu. Šarmantna voditeljica bavi se i maslinarstvom i prodaje ulje.