TOMISLAV ŠPOLJAR

Iskusan informativac poznat po štrajku glađu

08.11.2013 u 14:44

Bionic
Reading

Predstavljamo vam Tomislava Špoljara koji je u petak 8. studenog zamijenio Zorana Šprajca na mjestu rukovoditelja Informativnog medijskog servisa HRT-a

Tomislav Špoljar, novi v.d. rukovoditelja Informativnog medijskog servisa HRT-a, rođen je 1970. godine u Zagrebu, a diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti.

Na HRT je došao 1993. kao suradnik u Informativnom programu HTV-a, da bi dvije godine kasnije dobio stalno zaposlenje. Godine 1997. počeo je uređivati i voditi Podnevni dnevnik, nakon čega je vodio i uređivao razne druge emisije Informativnog programa: Vijesti, Podnevni dnevnik, središnji Dnevnik i Odjeke dana

Radio je u redakcijama Unutarnje i Vanjske politike Informativnog programa, bio je urednik-koordinator u desku planiranja, a nekoliko mjeseci bio je i urednik redakcije Unutarnje politike Informativnog programa.

Od 2009. do 2013. radio je u EDU Centru/Akademiji HRT-a. Samostalno ili s kolegama vodio je radionice za djelatnike HRT-a, a u dva navrata bio je voditelj tečaja 'Medijsko izvještavanje u kriznim situacijama'.

U lipnju ove godine Špoljar je bio među kandidatima za glavnog urednika HTV-ovog Prvog programa. Iako je dobio potporu najvećeg dijela zaposlenika, na funkciju je imenovana Gordana Mrđen.

Široj javnosti poznat je po štrajku glađu u koji je stupio 2004. godine u znak prosvjeda jer je HZZO odbio financirati daljnju terapiju njegova sina koji boluje od rijetke bolesti imunološkog sustava poznate kao Kinsbourneov sindrom.

Nakon što je imenovan v.d.-om rukovoditelja IMS-a, Špoljar je izjavio: 'Informativni medijski servis HRT-a je velik izazov, ali i velika prilika za radijske, televizijske i web novinare koji u njemu rade. Moj cilj je da što prije ujedinimo sve naše znanje, kreativnost i tehničke mogućnosti i počnemo ih iskorištavati na svim platformama kako bismo, kao javni medij, bili što dostupniji svim našim građanima. Zahvaljujem kolegi Zoranu Šprajcu na trudu koji je uložio proteklih mjeseci. Vjerujem da ćemo nastaviti surađivati jednako uspješno kao što smo surađivali proteklih 20-ak godina.'

Zoran Šprajc iznenada je razriješen dužnosti rukovoditelja IMS-a


Podsjetimo, glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u petak je, na prijedlog ravnatelja programa HRT-a Gorana Rotima, razriješio Zorana Šprajca dužnosti rukovoditelja IMS-a. Kao razlog razrješenja navedeno je kašnjenje u realizaciji ciljeva. 'Projekt Informativnog medijskog servisa kasni u svim fazama. Utvrđeni ciljevi i zadaće IMS-a koje je rukovoditelj bio dužan ostvariti, temeljem ovlasti i odgovornosti iz općih akata HRT-a, kao i obaveza koje je preuzeo Ugovorom o obavljanju poslova rukovoditelja Radne jedinice od 21. lipnja 2013, nisu ostvareni', stoji u priopćenju s HRT-a.