parlament će ih prisiliti?

Iako su sasuli drvlje i kamenje na kraljevsku obitelj, princ Harry i Meghan Markle ne misle se odreći titula: 'Kao da bi se išta promijenilo!'

09.01.2023 u 09:02

Bionic
Reading

Čak 98 posto ispitanih u jednoj anketi odgovorilo je da bi se vojvoda i vojvotkinja od Sussexa trebali odreći svojih kraljevskih titula, a na pitanje novinara Andersona Coopera hoće li učiniti to, princ Harry odgovorio je da to ne namjeravaju

Otkako su početkom 2020. šokirali svijet odlukom da napuste kraljevsku obitelj, Harry i Meghan nalaze se pod udarom djela javnosti koji glasno traži da se ostave i kraljevskih titula.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa posljednje dvije godine života u inozemstvu podižu bure ekskluzivnim intervjuima u kojima iznose obiteljske pikanterije u javnost.

I dok većina svijeta uživa u drami koju princ Harry i Meghan Markle izazivaju u kraljevskoj obitelji, sve je veći broj onih koji smatraju da, ako su već odlučili okrenuti leđa svojoj obitelji, isto učine i sa svojim titulama koje i dalje ponosno nose.

Nedavna anketa pokazala je da čak 98 posto od 9700 ispitanih smatra kako je došlo vrijeme da učine upravo to!

'Zašto se ne odreknete titula vojvode i vojvotkinje?', upitao je princa Harryja Anderson Cooper u razgovoru za 60 minutes, na što je odrješito odgovorio:

'Kao da bi se išta promijenilo!'

Voditelj emisije nije odustao i pokušao je princa dovesti na nešto tanji led. Upitao ga je zašto, ako su već odlučili živjeti u Kaliforniji podalje od britanske obitelji, stalno istupaju u javnosti. Zašto iznositi tajne razgovore s ocem ili bratom ako je namjera bila živjeti podalje od očiju javnosti?

  • +3
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Svaki put kada sam nešto želio riješiti privatno procurile bi informacije i plasirale bi se razne priče o meni i mojoj supruzi. Obiteljski moto je 'nikad se ne žali i nikad se ne objašnjavaj'. Ali čini se da je to samo moto', ogorčeno je odgovorio vojvoda od Sussexa.

Prema svemu sudeći, Harry i Meghan ne namjeravaju se odreći svojih titula, barem ne samoinicijativno.

Ipak, ono što ih može zabrinuti jest inicijativa članova Parlamenta pokrenuta prošlog mjeseca prema kojoj se traže ovlasti prisilnog uzimanja titula zbog stvaranja bogatstva temeljenog na blaćenju kraljevske obitelji.

Harry i Meghan u protekle su dvije godine zaradili 121 milijun dolara od prodaje autorskih prava, a tek očekujemo izlazak kontroverznih prinčevih memoara.