NAKON EUNIGME

HRT povukao sredstva za još dva projekta iz fondova EU-a

26.09.2013 u 18:02

Bionic
Reading

Nakon kviza EUnigma koji se emitirao na HRT-u uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju, HRT se po drugi puta uspješno natjecao za sredstva iz europskih fondova

Hrvatska radiotelevizija je sudjelovala s dva projektna prijedloga na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske unije za dodjelu financijske potpore u svrhu mobilnosti i cjeloživotnog učenja. Natječaj je objavljen u okviru sektorskog potprograma Leonardo da Vinci (strukovno obrazovanje i osposobljavanje) Programa za cjeloživotno učenje.

Novčana sredstva u iznosu od 57.000 eura dodijeljena su HRT Akademiji za provedbu dva projekta pod naslovom MESE (Media Experts Skills Exchange) i TESE (Training Experts Skills Exchange), budući da su svojom kvalitetom udovoljila svim kriterijima natječaja.

Time će se omogućiti da 30 radnika Hrvatske radiotelevizije tijekom 2014. i 2015. na 7 dana posjete vodeće europske javne servise - članice EBU-a (Europskog udruženja javnih televizija) kako bi se upoznali s novim i inovativnim metodama rada, te tako stečena znanja i iskustva primijenili na HRT-u.