ŠIME KOVAČEVIĆ

HRT-ov reporter odradio najteže javljanje uživo za 'Dobro jutro, Hrvatska'

26.07.2023 u 10:40

Bionic
Reading

Za dugogodišnjeg reportera Šimu Kovačevića jučerašnje uključenje u emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska' bilo je jedno od najtežih. Iako se 25 godina bavi televizijskim novinarstvom, scene kojima je svjedočio podsjetile su ga na njegove najteže životne trenutke

Samo nekoliko trenutaka prije negoli se jučer ujutro uključio u program 'Dobro jutro, Hrvatska', HRT-ov reporter Šime Kovačević proživljavao je ponovno najteže trenutke u životu. Naime na križanju ulica Mažuranićevo šetalište i Sloboda u Splitu, odmah pored splitske zgrade HRT-a, došlo je do sudara u kojem su sudjelovala dva kombi vozila i u kojoj je jedna osoba poginula.

Kako je otkrio za Slobodnu Dalmaciju, samo 15 metara iza njegovih leđa ležao je mrtav čovjek pokriven plahtom, a on je zbog svega jedva odradio uključenje.

'Jedva sam odradio uključenje jer trenutak prije toga vidjeli smo kako se jedan život ugasio. Nismo se imali gdje pomaknuti, jer ulica je jednosmjerna i zatvorena, a zapravo je trebalo reći građanima da je to u tom trenutku vijest, da se mole da zaobilaze križanja Ulice slobode i Mažuranićevog šetališta. U cijelom tom nekako nadrealnom trenutku, jer trebalo je vremena da shvatimo što se događa, stižu Hitna pomoć, vatrogasci i policija', rekao je Kovačević za Slobodnu Dalmaciju.

Pohvalio je i slučajne prolaznike koji su odmah zaustavili svoje automobile i izašli pomoći unesrećenima, ali i otkrio da ga je cijela situacija itekako potresla jer je na isti način prije 20 godina ostao bez oca. Dogodilo se to, rekao je, isto oko šest sati ujutro, kada je išao na posao.

Otac mu je doživio infarkt, a on je, kaže, čitavo uključenje razmišljao samo o tome kako će sada policija morati nekome javiti da mu je umro voljeni član obitelji, baš kao što su njemu i njegovoj obitelji to javili prije 20 godina za oca.