legendarni glazbenici

Houra i Bodalec: 'Ne moramo se više okretati iza sebe tko nam je iza leđa, kakvi su trendovi'

04.04.2023 u 09:18

Bionic
Reading

Punih 11 godina nakon što je kultni bend objavio posljednji studijski album, Prljavo kazalište će ove godine izbaciti novi materijal, a na njemu će se naći i singl 'Stare navike' kojeg trenutno predstavljaju

'Stare navike' prati priča ispričana i videospotom u kojem su, uz bend, glavni junaci Iva Mihalić i Goran Bogdan. Toliko je godina iza nas da se ne moramo više okretati iza sebe tko nam je iza leđa, kakvi su trendovi. Radimo pjesme kakve osjećamo. nismo opterećeni uspjehom pod svaku cijenu', poručili su Prljavci, tončnije Jasenko Houra i Mladen Bodalec za In Magazin.

Legendarni glazbenici prisjetili su se početaka karijere i kažu da je prva faza Prljavog kazališta bila euforična te da nitko nije očekivao takav uspjeh prvih albuma. Dogodio se Trg i legendarni koncert, 'Lupi petama', pune dvorane, i kao mladići su se često pitali, što dalje. Istaknuli su da su 'rokerska generacija, prva koja će dokazat da je rock and roll poziv, da to nije nešto što su prije govorili - 'kad ćeš se nečega ozbiljnije primiti''.

Nisu nostalgični kad govore o svojoj rockerskoj mladosti, nego kažu da je možda prebrzo prošla. Nadaju se, poručili su, da najbolja vremena tek dolaze te da su 'živjeli kao da su puno života živjeli'. Zato im je vrijeme pandemije baš kao i većini glazbenika iznimno teško palo.

Izvor: Društvene mreže

Preživjeli su i svojevrstan raskol te privremenu zabranu korištenja imena Prljavo kazalište. Što bi čovjek mogao biti pametniji ili nepametniji nisam ti baš siguran, ali sam siguran da ja u kontra poziciji nikad ne bih takav potez vukao', zaključio je Mladen Bodalec. 'Moje je da pišem pjesme, se bavim glazbom. Ne mogu se ja svaditi s advokatima. Mladen već ima iskustva. On ima tu famoznu riječ, molio bih suca da bude blag i milostiv', rekao je Jasenko Houra.

  • +3
Prljavo kazalište Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL