JOSH HARTNETT

Holivudski ljepotan kojeg su nekad proganjali obožavatelji i fotografi, otkrio zašto se danas drži podalje i od društvenih mreža

11.02.2022 u 18:22

Bionic
Reading

Josh Hartnett (43) u 90-ima je bio velika zvijezda koji se proslavio u filmovima 'Pad crnog jastreba' i 'Pearl Harbour', a u jednom se trenutku posve povukao iz velikih filmskih projekata

Zgodni glumac za kojim su uzdisale obožavateljice, iako mu se smiješila blistava karijera u jednom se trenutku povukao, no nastavio je raditi u manje eksponiranim projektima.

Uskoro ćemo ga moći vidjeti u napetoj seriji 'The Fear Index' prema knjizi Roberta Harrisa iz 2011. u kojoj glumi Alexa Hoffmana.

  • +4
Josh Hartnett Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Za britanske medije otkrio je kako se oduvijek teško nosio sa slavom.

Odbio je uloge poput 'Supermana i drugih super junaka, no Hartnett je zadovoljan putem koji je odabrao.

'Uvijek mi je bilo neprirodno biti 'slavan'. Teško je shvatiti što to znači ako niste bili u toj poziciji. Užasna sam slavna osoba jer ne radim sve ono što bi slavne osobe trebale raditi. Istina je da ja stvarno uživam u snimanju filmova i TV emisija, ali sve to oko entertainement industrije je bilo vrlo teško za podnijeti. Paparazzi su iza svakog ugla vrebali i nisi mogao nikamo otići, a da te ne maltretiraju. Samo sam htio biti izvan toga', rekao je Josh koji sa suprugom Tamsin Egerton ima troje djece.

I euforija oko društvenih mreža ga je zaobišla te nema profile na popularnim mrežama.

'Ono što želim raditi je nastaviti raditi na zanimljivim projektima i zato nemam profile na društvenim mrežama. Više volim staromodan način - razgovarati sa stvarnim ljudima i bez društvenih mreža. To mi više odgovara', rekao je glumac koji je poznat po tome što privatnost svoje obitelji stavlja na prvo mjesto.

Kako kaže, obitelj mu daje stabilnost za kojom žudi u životu te sa suprugom i njihovo troje djece u Sussexu u Engleskoj daleko od holivudskog blještavila.

'Ljudi su govorili kako sam nestao iz showbusinessa, ali ja sam samo želio raditi u manjim projektima i provesti što više vremena sa svojom obitelji', rekao je Hartnett.

Manje je poznato da je markatni glumac čak odbio i ulogu u Oscarom nagrađenom filmu 'Brokeback Mountain'.

'Tad sam imao sam ugovor za film 'Black Dahlia' koji sam morao snimiti, tako da sam morao odustati od uloge u 'Planini Brokeback', objasnio je u ranijem intervjuu.