FINALE IZGUBLJENE ČASTI

Hoće li Fatamgulina čast biti vraćena?

21.11.2012 u 13:55

Bionic
Reading

Serija 'Izgubljena čast', čiji scenarij potpisuju Ece Yorenc i Melek Gencoglu, a glavnu uloge igraju prelijepa Beren Saat i Engin Akyürek doživjet će svoje finale ovog petka. Gledatelji će u završnici saznati hoće li Fatmagul vratiti svoju čast pred sudom i javnosti

Unatoč brojnim nedaćama suđenje je došlo do svojeg kraja, a ovog puta za zločin nad Fatmaful odgovaraju, osim počinitelja, i njezina šogorica Mukades, odvjetnik Munir i moćni Rešat Jašaran.

Iako je lik Fatmagul nestvaran, on je zapravo posvećen ženama i djevojkama koje i dalje čekaju ostvarenje svoje pravde.

'Suđenje u Fethiju još traje. Slučaj trinaestogodišnje djevojčice trajao je deset godina, a na kraju su presudili da je ona pristala na čin, pa je kazna smanjena. U Dijarbakiru je silovana mentalno zaostala djevojka. Za vrijeme te noćne more nije vikala, pa su rekli da je pristala. Krivci su na slobodi. Suđenje za silovanje u Istanbulu traje već tri godine. Suđenja na Uskudaru, Bejogluu, u Vanu, Tundželiju, Samsunu, Izmiru, Mardini, Adani…', završne su rečenice Fatmagul u seriji.

Glavna glumica Beren Saat i sama se u intervjuu na kraju snimanja serije osvrnula na problematiku silovanih žena: 'Serija je privukla pažnju turskih djevojaka i ostalih u našoj zemlji što pokazuje koliko su ljudi zainteresirani za ovo pitanje. Prije nekoliko godina vodila se javna rasprava o silovanju i na koji se način djevojke-žrtve trebaju nositi s društvom. Primijetili smo kako je takva djevojka prečesto prisiljena odseliti se u drugi grad i s čime se sve mora još nositi. Kao i Fatmagul, nerijetko su djevojke siromašne, a njihovi silovatelji bogati.'

Svi gledatelji oduševit će se činjenicom da njihova junakinja očekuje prinovu, a kako će Fatmagul pobijediti, saznajte ovoga petka na Novoj TV.