NA RADIJU YAMMAT

Goran Bare otvorio dušu Emilu Tedeschiju: Otkrio nepoznate detalje odnosa sa sinom, bivšom suprugom, bivšim menadžerom, bivšim bendom...

29.10.2022 u 14:04

Bionic
Reading

Goran Bare, naš poznati glazbenik koji doista živi rock'n'roll, gostovao je u 120. emisiji Drive by SMS Deutsch na Yammatu gdje je Emilu Tedeschiju dao nikad iskreniji intervju

Karizmatični Vinkovčanin bez zadrške je pričao o svom privatnom životu te je otkrio i kako sa svojim sinom nema nikakav odnos.

Bare kaže da nekad pjeva bivšoj ženi, nekad sadašnjoj ljubavi, nekad prijateljima, ali da su mu zadnje pjesme uglavnom pune savjeta o seksu i ljubavi.

Što se tiče egzistencije rekao je da ga budućnost ne brine.

u šibeniku

Nakon nedavnog otkazivanja Goran Bare & Majke održali koncert na tvrđavi sv. Mihovila: Pogledajte kakva je atmosfera vladala

Pogledaj galeriju

'Ne brine me, jer znam da sam proživio više od pola života. Sin mi je zbrinut i osiguran, za to se pobrinuo moj otac i ja i to je to. Moje dijete mene doživljava kao oca, nemamo nikakve odnose.... Drago mi je da je završio dva fakulteta, mislim da je to dosta. Osjećam gorčinu kod njega i žao mi je zbog toga. On ne sluša moju glazbu, kao tinejdžer je slušao nešto sasvim drukčije', rekao je Bare dodajući kako ga očinstvo je promijenilo.

  • +4
Goran Bare Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Dotaknuo se i svog bivšeg menadžera Tomice Petrovića koji ga je napustio i otišao Severini.

'Sve što je govorio bila je laž. Lagao je da je me bend mrzi, da se kuje zavjera protiv mene...', rekao je Bare koji se 'zakačio' za glazbu još davne 1975.

Prisjetio se kako je tad dobio album koji ga je potpuno oduševio.

'Dobio sam ploču s najvećim hitovima 1972. jer je tad u Jugoslaviji sve kasnilo. Čuo sam 'Brown Sugar', 'Light My Fire'... , rekao je glazbenik koji je naveo i Davida Bowieja, Roxy Music te pojedine punk rock bendove kao najvažnije tadašnje uzore.

Izvor: Društvene mreže

Nikad se nije svrstavao u žanrove i kaže da sluša dobre pjesme.

'Iako ne sviram imam svoje načine da se izrazim. Nije vazno znaš li svirati neki instrument već da uspiješ svoje prilagoditi i instrumenti i izraziti se', rekao je.

Upitan za svog bivšeg gitarista Zorana Čalića s kojim je nekad svirao u Majkama, Bare je rekao da nema govora o ponovnom okupljanju.

'Ne dođe mi nikad da nastupim sa Zokijem. Zamjeram mu jer se pokazao dvoličan i pohlepan', rekao je. Sa svojom je sadašnjom postavom, kaže, jako zadovoljan.

'Za frontmena je naravno jako bitno koga ima pored sebe na pozornici, a ja bih se usudio reći da imam jako dobar bend, evo rekao bih i jedan od boljih i u Europi', kaže.

Što se tiče slave, dodaje da su se na njega svi naviknuli u njegovom Sopotu.

'Živim u malom kvartu, u Sopotu u Novom Zagrebu. Svi su prema meni cool, nitko me ne gnjavi i pozdravljam Sopot', rekao je Bare koji je kao najvećeg autora s naših prostora naveo Arsena Dedića.