glazbena POSLASTICA

Exitova diskografska kuća EXIT Soundscape predstavila svoje prvo izdanje - Space Motion & JES - 'Universe'

04.09.2023 u 12:15

Bionic
Reading

EXIT Soundscape, diskografska kuća u sklopu sveobuhvatnog centra za razvoj talenata EXIT Echosystem, upravo je lansirala svoje debitantsko izdanje! U pitanju je singl 'Universe' koji potpisuju jedan od najuspješnijih producenata u svijetu elektronske glazbe Space Motion i američka pjevačica JES, poznata po suradnjama s nekim od najvećih svjetskih zvijezda

Ova traka je i prije samog izlaska privukla veliku pažnju jer ju je na Tomorrowlandu zavrtio Like Mike, a Armin van Buuren ubacio u svoj slušani podcast 'ASOT'. Zbog povezanosti koju sjajni novosadski producent i DJ Space Motion ima s Exitom, naziv 'Universe' nosi ime teme nedavno završenog festivala, dok je videospot sniman baš na Dance Areni.

Space Motion & JES - Universe (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže

'Ponosni smo na uspjeh koji je Space Motion postigao kroz godine na svjetskoj glazbenoj sceni, uspješno se natječući s najvećim producentima. Kao festival koji je u samom svjetskom vrhu više od dva desetljeća, znamo koliko je to zahtjevno i koliko je ulaganja i požrtvovanja potrebno. Zato nam je veliko zadovoljstvo što smo odlučili udružiti snage i kreirati put kojim će mnogi drugi talenti s ovih prostora imati priliku doći do uspjeha na globalnom nivou' izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

O uspjehu Space Motiona najbolje govori činjenica da je osvojio prvo mjesto Top 100 Beatportove liste! Osim toga, prošle godine zauzeo je visoko drugo mjesto na Beatportovoj listi najboljih artista i to u jednom od najpopularnijih muzičkih žanrova - melodic technu! Ispred njega našao se jedino dvojac Artbat, dok je iza sebe ostavio brojne velikane kao što je Solomunova izdavačka kuća Diynamic. Space Motion našao se i na visokom trećem mjestu afro house liste.

'Jako sam uzbuđen jer je moje novo izdanje ujedno i debi izdanje za Exitovu izdavačku kuću EXIT Soundscape. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja činjenica da i festival i ja dolazimo iz Novog Sada, tako da je ovakav tip suradnje bio nekako i očekivan. Također, reakcija publike i kolega iz glazbene industrije govore mi da će izdanje biti zaista uspješno i dugovječno' izjavio je ovom prilikom Space Motion.

Trance diva JES koja se nalazi na ovoj traci sa Space Motionom, u svojoj karijeri je radila s brojnim poznatim imenima svjetske elektronske scene kao što su Tiesto, Paul van Dyk, Gabriel & Dresden i brojni drugi, a čak tri puta bila je nominirana za Grammy. Dva puta u kategoriji 'Best Dance/Electronic Album' i jednom za 'Best Remixed Recording' za pjesmu 'Hold On.'

Kolaboracija između Space Motiona i Exita predstavlja još jednu u nizu uspješnih suradnji regionalnih brendova, dok je EXIT Soundscape izdavačka kuća podigla sve na još viši nivo sklopivši partnerstvo s globalnim digitalnim distributerom Paradise Worldwide, koji kroz glazbenu distribuciju, digitalnu strategiju i izdavaštvo surađuje s brojnim izvođačima i izdavačkim kućama širom svijeta. Singl Universe dostupan je na platformama Apple Music, Spotify, Deezer, Beatport, Traxsource i Juno Download.

EXIT Echosystem osnovan je s ciljem da perspektivnim i talentiranim glazbenicima s ovih prostora i šire pruži sveobuhvatnu podršku i šansu da razviju uspješne karijere, kroz label, artist menadžment, booking, mentorstvo, ali i suradnju s vodećim svjetskim glazbenim zvijezdama i agencijama, a u sklopu iste platforme, pokrenuta je i izdavačka kuća EXIT Soundscape.