razvitak uspješne karijere

EXIT lansirao Music & Talent Office – centar za razvoj globalnih muzičkih zvezda i potpisao Lannu, veliki talent elektronske scene!

27.06.2023 u 13:19

Bionic
Reading

EXIT, višestruki europski festivalski šampion i jedan od vodećih brendova globalne festivalske industrije, pokrenuo je Music & Talent Office – EXIT Echosystem, s ciljem da perspektivnim i talentiranim glazbenicima s ovih prostora i šire pruži sveobuhvatnu podršku i šansu za razvitak uspješne karijere. Na Svjetski dan glazbe 21. lipnja potpisano je i prvo ime agencije - novosadska producentica i DJ-ica Lanna, jedna od najperspektivnijih mladih nada elektronske scene!

S namjerom da u punom potencijalu iskoristi svoj utjecaj u glazbenoj industriji i bliske kontakte s vodećim svetskim glazbenim i booking agencijama, EXIT je pokrenuo inicijativu kroz koju će glazbenim zvijezdama u nastajanju pružati sveobuhvatnu podršku u razvoju njihove karijere, i to po principu 360° menadžmenta – kroz label, artist management, booking, mentorstvo, ali i suradnju sa svjetskim glazbenicima i agencijama.

'EXIT ima izuzetno visok ugled u globalnoj festivalskoj industriji i veoma bliske odnose s vodećim glazbenim agencijama i svjetskim zvijezdama. Te veze nisu samo profesionalne, već i iskreno prijateljske i otvaraju vrata za razvoj svjetskih karijera glazbenih talenata' – navodi Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Osim osnivanja sveobuhvatnog centra za razvoj budućih globalnih glazbenih zvijezda, EXIT će surađivati s relevantnim odjelima zemalja regije na razvoju kancelarija za glazbeni izvoz (music export office) u svakoj od njih.

U prošla dva desetljeća EXIT je, osim dovođenja najvećih svjetskih zvijezda, u sklopu svoje obitelji festivala realizirao više od 1.000 nastupa izvođača iz regiije van njihovih matičnih zemalja. Mnogi izvođači svoje nastupe na Exitu pamte kao važne momente u svojim karijerama, nakon kojih su proširili krug svojih fanova, a mnogi su se sa manjih festivalskih pozornica na sljedeća izdanja vraćali kao headlineri.

Prvi potpis na ugovor s EXIT Echosystemom stavila je Lanna, ogroman talent regionalne elektronske scene. Njezin put ka zvijezdama otpočeo je kada je s 13 godina prvi put nastupila na Exitu, a danas su iza nje su već nastupi s najvećim globalnim imenima, među kojima su Paul Kalkbrenner i Indira Paganotto.

Mlada producentica i DJ-ica iz Novog Sada svoju ljubav prema elektronskoj glazbi počela razvijati još kao dvanaestogodišnjakinja, a već s 14 godina, osvojila je drugo mjesto na DJ natjecanju 'Let's Mix It'. Lanna se Exitovoj publici prvi put predstavila 2019. na AS FM pozornici, kao najmlađa članica EXIT porodice do danas. Dvije godine kasnije, nastupala je na NSNS-u, a još dvije godine trebalo je da prvi put kroči na kolosalnu mts Dance Arenu. U jesen prošle godine počela objavljivati svoja prva izdanja – najprije pjesmu 'My Journey', a zatim i EP 'White Shadows' u suradnji sa Sebastianom Haasom, kojim je postala najmlađa producentica na Beatportovoj Top 100 Progressive-house listi!

U svibnju ove godine je imala priliku, da nakon vodeće psytechno zvijezde današnjice Indire Paganotto, zatvori umaški Sea Star festival, a tome je prethodilo otvaranje spektakularnog EXIT Dance Arena Belgrade Takeover događaja s Paulom Kalkbrennerom.

'Osjećam neopisivo uzbuđenje i zahvalnost jer je EXIT prepoznao moj rad i potrebu da pomogne mladim glazbenicima. To me motivira da još vrijednije radim i stvaram, i da svima poručim da uz ustrajnost mogu postići mnogo toga. Za mene je ovo ostvarenje mojih najvećih snova i želim da inspiriram druge da vjeruju u svoje ciljeve' – poručila je Lanna.

Uspon ka svjetskom vrhu Lanna će nastaviti u sklopu jedinstvenog all-female koncepta na mts Dance Areni u četvrtak, 6. srpnja gdje će nastupti rame uz rame s najmoćnijim ženama svjetske elektronske glazbene scene Ninom Kraviz, Indirom Paganotto i Amelie Lens!