očekivan potez?

Evo što je učinio Dalibor Matanić nakon što su mu otkazane sve suradnje

06.04.2024 u 08:39

Bionic
Reading

Ubrzo nakon što je objavio poruku u kojoj se ispričao za svoje postupke, redatelj je odlučio 'nestati' iz javnog prostora

Dalibor Matanić godinama je slovio za jednog od najcjenjenijih redatelja u regiji te je pred njime bio niz unosnih ugovora i projekata za slavne medijske kuće, među kojima je i HBO. Jučer je svemu došao kraj nakon što je postalo jasno da je godinama seksualno uznemiravao žene na setu.

Matanić je osim na radu na velikoj europskoj seriji ostao i bez kampanje za jedan ženski časopis te predizbornog angažmana za vodeću hrvatsku političku stranku.

Redatelj se za sve pokušao ispričati poduljom objavom na društvenim mrežama, ali nakon što je i ona naišla na bezrezervnu osudu javnosti, Matanić je na sve reagirao - potpunim nestankom iz javnog prostora.

Naime, nakon što je u medije procurilo da su mu otkazane baš sve suradnje te je krenula lavina užasnutih komentara kolega i javnosti, redatelj se odlučio na više-manje očekivani potez i ugasio profil na Facebooku.

Čini se kako ga do daljnjega nećemo vidjeti u javnom prostoru, a sve što je imao reći, poručio je u posljednjoj objavi, koja više niti nije dostupna za čitanje na društvenim mrežama.

Podsjetimo, jučer je Mataniću otkazana i suradnja na velikoj europskoj koprodukciji 'Greater Adria' čije je snimanje trebalo početi na jesen.

'Drugi plan ne radi s Daliborom Matanićem na svom novom projektu. Suradnju smo planirali, ali odlučili smo je ne realizirati kada smo došli do saznanja da se moguće neprimjereno ponašao prema ženama,' rekao je za Večernji list Nebojša Taraba dodajući kako na prethodna dva projekta nisu dobili informaciju ni prijave na Matanićevo neprimjereno ponašanje. Inače, Matanić je s Tarabom snimao seriju 'Novine' prikazanu na Netflixu i 'Šutnju' za HBO.