TEŠKO SE IZGOVARA

Evo pod kojim je imenom Zdravko Čolić pokušao ostvariti inozemnu karijeru

10.11.2017 u 10:38

Bionic
Reading

Ponesen uspjehom na prostoru bivše države, sedamdesetih godina Zdravko Čolić pokušao je i proboj na strano tržište. Promijenio je ime, potpisao ugovore sa stranim izdavačkim kućama i izdao nekoliko singlova na engleskom i njemačkom jeziku

Nazivaju ga najvećim zavodnikom i jednim od najboljih pjevača s prostora bivše države, no rijetki se sjećaju kako je sedamdesetih godina Zdravko Čolić pokušao izgraditi i svjetsku karijeru. Naime u periodu od 1974. do 1978. godine Čolić je imao potpisane ugovore sa stranim izdavačkim kućama, a među njima i onaj s Warner Bros Recordsom.

#dravco #zdravko #izvoz #robot

Objavu dijeli Kninstagram (@funny_trash_vinyl_covers_yu)

Budući da je bio svjestan da će ime Zdravko stranci teško izgovarati, Čola je odlučio promijeniti ga za inozemno tržište u - Dravco. Na engleskom je snimio pjesme 'Madre Mia' i 'Light Me – I’m Not a Robot Man' te 'Rock'n'Roll Himmel'  i 'Alles was Ich Hab' na njemačkom jeziku.

Inozemna karijera, nažalost, nije mu krenula, no zato je na ovim prostorima zaista postigao uspjeh, a uz njegove pjesme i danas odrastaju mnoge generacije.

Zdravko Čolić - Light Me Autor: Youtube
Zdravko Čolić - Rock'n'Roll Himmel Autor: Youtube
Zdravko Čolić - Alles was Ich Hab Autor: Youtube