GODIŠNJICA SMRTI

Emotivni Ribafish obilježio tužnih pet godina bez sina: 'Još sam tu, tražim tvoje znakove, najljepšu plažu za nas...'

28.02.2023 u 18:50

Bionic
Reading

Domagoj Jakopović Ribafish, poznati novinar i bloger, na Facebooku je obilježio još jednu tužnu obljetnicu - pet godina bez sina Roka

Prošlo je pet dugih i tužnih godina otkako je 52-godišnjem novinaru i blogeru Domagoju Jakopoviću Ribafishu tragično preminuo njegov sin Rok. Ono što nitko, očito, nije znao je da se Ribafish sa svime teško nosi, stoga je mnoge iznenadio njegov status na Facebooku povodom tužne obljetnice Rokove smrti.

'Onoga trenutka kad sam na Zanzibaru otišao na plažu na koju smo trebali ići skupa i odlučio zauvijek završiti s ovim prokletim životom, na nebu se pojavilo ovo. Pogledao sam, a zatim i pofotkao oblak i zaključio da mi, baš poput subotnje duge na cesti daješ nekakav znak, i da bi se jako naljutio da odustanem od svega.

Onoga trenutka kad sam na Zanzibaru otišao na plažu na koju smo trebali ići skupa i odlučio zauvijek završiti s ovim...

Objavljuje Domagoj Jakopović RibafishPonedjeljak, 27. veljače 2023.

Pa sam još tu, tražim tvoje znakove, najljepšu plažu za nas i pokušavam raditi lijepe i korisne stvari za dobre ljude. Plivam dalje, za tebe i sebe i cijeli svijet...Beskonačno fališ Mališa, voli te zauvijek tvoj tata.'

Nakon smrti sina, u njegov spomen, pokrenuo je projekt RokOtok, u sklopu kojeg je plivajući povezao 50 naseljenih hrvatskih otoka i na svakom od njih razgovarao s djecom koja tamo živi. Razlog zašto se odlučio baš na takav pothvat je što je sa sinom namjeravao obići sve naseljene otoke, no svi snovi prekinuti su u Rokovoj 12. godini.

Domagoj Jakopović Ribafish Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'Kad se nešto obeća to se mora ispuniti, evo na teži način, tužniji način, ali užasno sam ponosan i na sebe i na sve ljude koji su omogućili to sve. Pedeset otoka, pedeset priča. Sad da mi netko kaže da su svi ti otoci isti, tu sam ja da kažem da je sasvim drugačije. Potpuno su drugačiji jedan od drugog. Ovdje ne razgovaraju dvije familije, tamo svi sa svima razgovaraju, dvije različite priče. Mislim da bi Rok bio ponosan na svog starog, debelog, ćelavog i da bi rekao - ajde bar si nešto napravio', izjavio je nedavno Ribafish za IN Magazin.