BUDUĆI MONARH

Dvostruki život osmogodišnjeg princa Georgea: Svako jutro posprema svoj krevet, igra se s vršnjacima, ali i uči sve kako bi jednoga dana postao kralj

29.10.2021 u 15:00

Bionic
Reading

Mnogi se još uvijek jasno sjećaju scena sa stadiona Wembley, u srpnju ove godine, gdje je u VIP loži bio i osmogodišnji princ George. Odjeven u odijelo i kravatu, gotovo identičan onom kojeg je nosio njegov otac, princ William, baš poput svakog svog vršnjaka uzbuđeno ja navijao i pljeskao tijekom utakmice. Njegovi roditelji svim se silama trude da ima normalno djetinjstvo, unatoč tome što će jednog dana vladati Velikom Britanijom

Princ William i Kate Middleton odavno su donijeli zajedničku odluku da će svoje troje djece, prinčeve Louisa i Georgea te princezu Charlotte, odgajati tako da im, unatoč tome što su članovi kraljevske obitelji i odrastaju pod povećalom javnosti, omogućiti da žive i vode 'normalan život'.

No, to im je dopušteno samo u trenucima kada su unutar svoja četiri zida, ili na seoskom imanju gdje zajedno rado provode vrijeme, ali i u školi, gdje se Georgeu nitko ne obraća kao princu, već kao Georgeu Cambridgeu. Baš kao i njegovi vršnjaci, i George obavlja kućanske poslove, ali i svako jutro posprema svoj krevet, a kako se ne bi pretjerano razlikovali od druge djece iz razreda, i njega i Charlotte roditelji često odvoze i dovoze iz škole.

No, u konačnici, i sam George je itekako svjestan da je njegov život sve samo ne 'normalan'. On će ipak jednoga dana, kada na tronu prabaku, kraljicu Elizabetu II zamijeni njezin sin, princ Charles, a njega potom jednog dana i njegov sin, princ William, doći na njihovo mjesto i zavladati Velikom Britanijom.

A prije negoli dođe do svega toga, princa Georgea već pripremaju za taj trenutak, kao i onaj da i prije svog 35. rođendana počne obavljati sve dužnosti predstavnika kraljevske obitelji.

  • +12
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: THE DUCHESS OF CAMBRIDGE / AFP / Profimedia

Ako je vjerovati kraljevskom biografu Robertu Laceyju i njegovoj knjizi 'Battle of Brothers', princ George shvatio je oko sedmog rođendana 'pod kakvom je zvijezdom rođen'.

'William nikada nije otkrio javnosti kako je i kada objasnio sinu da će jednog dana i on biti kralj, no nagađa se da se to dogodoilo u ljeto 2020., negdje oko Georgeovog sedmog rođendana. Tada su mu roditelji malo pobliže pojasnili sve o njegovoj budućnosti i što ona nosi', rekao je Lacey.

ULOVI JE AKO MOŽEŠ

Ovakvu je još nismo vidjeli: Kate Middleton umirala od smijeha i jurila u neobičnom vozilu dok ju je princ William 'naganjao' po plaži

Pogledaj galeriju

Ovu pandemiju koronavirusa William i Kate iskoristili su i da svoju djecu nauče nekim stvarima, pa su tako s djecom volontirali i dostavljali obroke svojim susjedima koji spadaju u rizične skupine. Osim toga, George je već sudjelovao u akcijama čišćenja smeća u svojoj školi, zbog čega je William rekao kako je njegov sin nadobudni ekolog.

'Bio je pomalo iznerviran činjenicom da su nakon jednog dana čišćenja i skupljanja smeća, istom rutom prošli već idućeg dana, i ponovno našli smeće', otkrio je princ William, svjestan da zbog buduće titule George mora znati kako se ponašati u javnosti, stoga povremeno rade ustupke i vode ga na neka javna pojavljivanja, kako bi učio.

A sve to itekako se već isplatilo, jer je, prema izjavama osoba bliskih kraljevskoj obitelji, George već izrastao u pravog malog samouvjerenog dječaka, koji obožava upoznavati nove ljude i nema problema ni tremu zbog pojavljivanja u javnosti, zbog čega već pokazuje kako će jednog dana biti veliki lider.

VELIKA OBLJETNICA

[FOTO] Kate Middleton i princ William slave 10. godišnjicu braka, pogledajte najvažnije trenutke njihovog zajedničkog života

Pogledaj galeriju